Skip to main content

Γαλλία: Διυπουργική για τους κοριούς για να «ηρεμήσει ο κόσμος»

REUTERS/Johanna Geron

Η κυβέρνηση Μακρόν αναζητά απάντηση και λύσεις στο πρόβλημα

Λύση για την… επιδρομή κοριών αναζητά η γαλλική κυβέρνηση, οργανώνοντας πλέον και διυπουργική σύσκεψη, προκειμένου τουλάχιστον να ηρεμήσει ο πληθυσμός.

Η σύσκεψη στοχεύει να βρει μια «ταχεία» και «αποτελεσματική» απάντηση στο φαινόμενο, ανέφερε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ολιβιέ Βεράν.

Ενώ πολλοί – από αεροπορικές εταιρείες μέχρι σιδηροδρομικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένων κινηματογράφων, νοσοκομείων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων – έχουν γίνει αντικείμενο αναφορών για εντοπισμό τις τελευταίες ημέρες, η κυβέρνηση πραγματοποιεί διυπουργική συνάντηση αυτή την Παρασκευή.

Στόχος: να απαντήσει στις ανησυχίες των Γάλλων και αποφύγετε την εξάπλωση μιας «υστερίας», όπως αναφέρουν τα γαλλικά μέσα.

Το θέμα που επηρεάζει διάφορες πτυχές, όπως «η οικονομία, η υγεία, οι μεταφορές, ο τουρισμός», είναι απαραίτητη μια «συνολική προσέγγιση», δικαιολόγησε την Τετάρτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Oλιβιέ Βεράν.

Η διυπουργική συνάντηση, που διοργανώνεται στο Matignon, θα έχει στόχο την εξεύρεση «ταχείας» και «αποτελεσματικής» απάντησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την απάντηση στο «άγχος των Γάλλων».

Θα πρέπει επίσης να καθιερώσει έναν τρόπο διάγνωσης, ιδίως για να κατανοήσει εάν αυτό το φαινόμενο αναπτύσσεται πραγματικά. «Πρέπει να δώσουμε μια απάντηση στους Γάλλους: υπάρχει έξαρση των κοριών, ναι ή όχι; Από πότε ; Και πού;» ρώτησε ο εκπρόσωπος. Η πρόληψη και η αντίδραση θα αντιμετωπιστούν, όπως και το ζήτημα της «φροντίδας» όταν επηρεάζεται η στέγαση, εξήγησε ο Βεράν.

Πηγή: Le Figaro