Skip to main content

Φλόριντα: Προσφυγή εστιατορίου κατά του Ντε Σάντις για τα ντραγκ σόου

REUTERS/Marco Bello/

Το Hamburger Mary’s, ένα εστιατόριο- μπαρ στο Ορλάντο που φιλοξενεί drag shows και άλλες εκδηλώσει

Είναι γνωστό ότι ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον Ντε Σάντις και φέρελπις υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, είναι σκληροπυρηνικός Ρεπουμπλικανός. Αυτή τη φορά – και ενώ η κόντρα του με την Disney συνεχίζεται – εστιατόριο στη Φλόριντα που φιλοξενεί «φιλικά προς τις οικογένειες ντραγκ σόου», προσέφυγε εναντίον του, αλλά και εναντίον της Πολιτείας, ζητώντας να μην εφαρμοστεί ο νόμος που απαγορεύει στους ανήλικους να παρακολουθούν τέτοιου είδους παραστάσεις.

Το Hamburger Mary’s, ένα εστιατόριο- μπαρ στο Ορλάντο που φιλοξενεί drag shows και άλλες εκδηλώσεις, προσέφυγε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φλόριντα κατά του νόμου τον οποίο επικύρωσε ο ΝτεΣάντις την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο νόμος 1438 επιτρέπει στην πολιτεία να επιβάλλει πρόστιμα ή να ανακαλεί την άδεια πώλησης αλκοολούχων ποτών από οποιονδήποτε χώρο επιτρέπει σε ανήλικους να παρακολουθήσουν κάθε είδους παράσταση «περιέχει γυμνό, αναπαριστά σεξουαλικές συμπεριφορές ή συγκεκριμένες σεξουαλικές πράξεις».

«Ο νόμος δεν αφορά τα παιδιά, αφορά τη συνεχιζόμενη καταπίεση της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας», κατήγγειλαν οι ιδιοκτήτες του Hamburger Mary’s στο Facebook.

Στην ίδια ανάρτηση καταφέρθηκαν εναντίον άλλων πολιτικών του κυβερνήτη της Φλόριντα, όπως και το νομοσχέδιο “Don’t Say Gay”, όπου περιλαμβάνει την απαγόρευση κάποιων βιβλίων αλλά και μαθημάτων στα σχολεία που αναφέρονται σε ζητήματα φύλου ή τις φυλετικές διακρίσεις στις ΗΠΑ, ρωτώντας «πότε θα σταματήσει;».

Hamburger Mary’s

Με την προσφυγή τους ζητούν να μην εφαρμοστεί ο νόμος, εκτιμώντας ότι παραβιάζει το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου.

«Απαγορεύει τον λόγο με βάση την ταυτότητα του ομιλητή», αναφέρει η προσφυγή.

Ο ΝτεΣάντις, ο οποίος αναμένεται να ανακοινώσει αυτή την εβδομάδα την πρόθεσή του να διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις εκλογές του 2024, υιοθετεί αυστηρές πολιτικές στη Φλόριντα που περιορίζουν τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters