Skip to main content

Πριγκόζιν: Φεύγουμε από το Μπαχμούτ, αλλά συνεχίζουμε στο πλάι της Μόσχας

REUTERS/Violeta Santos Moura

«Οι μαχητές της Wagner θα διατηρηθούν για τις επόμενες επιχειρήσεις ρωσικών συμφερόντων».

Μπορεί οι δυνάμεις της της ρωσικής οργάνωσης μισθοφόρων Wagner να αποχωρήσουν από την πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ο επικεφαλής της Γεβγκένι Πριγκόζιν, ωστόσο, δεν θα σταματήσουν να μάχονται για τη Μόσχα. Αυτό έκανε γνωστό σε τελευταία του τοποθέτηση ο Πριγκόζιν.

«Οι μαχητές της Wagner θα διατηρηθούν για τις επόμενες επιχειρήσεις ρωσικών συμφερόντων», φέρεται να δήλωσε σήμερα σύμφωνα με ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Την Παρασκευή, ο Πριγκόζιν ανακοίνωσε οργισμένος με μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του ότι θα αποσύρει τις δυνάμεις της Wagner από το Μπαχμούτ, λόγω της ανεπαρκούς προμήθειας πολεμοφοδίων από τη Μόσχα. Δδημοσίευσε επιστολή προς τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού στις 6 Μαΐου δηλώνοντας ότι η Wagner θα αποχωρήσει από το Μπαχμούτ στις 10 Μαΐου, όταν θα έχει εξαντλήσει πλήρως τις δυνατότητες μάχης. Ζητά να αντικατασταθούν στην περιοχή οι δυνάμεις της Wagner από τις δυνάμεις του Τσετσένου ηγέτη Ραμζάν Καντίροφ. Ο Πριγκόζιν εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η τσετσενική δύναμη των καταδρομέων του Αχμάτ μπορεί να καταλάβει τις εναπομείνασες περιοχές του Μπαχμούτ που παραμένουν υπό ουκρανικό έλεγχο.