Skip to main content

Σοϊγκού: «Κλειδί» το Μπαχμούτ για την πραγματοποίηση νέων ρωσικών επιθέσεων

REUTERS/Anna Kudriavtseva

Στόχος των ρωσικών δυνάμεων να προκαλέσουν «ρήγμα» στην ουκρανική αντίσταση.

Στις συγκρούσεις που μαίνονται για τον έλεγχο της πόλης Μπαχμούτ, στην περιφέρεια Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, αναφέρθηκε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού,  διαβεβαιώνοντας πως οι ρωσικές επιχειρήσεις στην περιοχή θα συνεχιστούν καθώς η κατάληψη του Μπαχμούτ είναι το «κλειδί» για την έναρξη περαιτέρω επιθετικών επιχειρήσεων βαθύτερα μέσα στη χώρα.

«Η πόλη αυτή είναι ένας σημαντικός κόμβος (των γραμμών) άμυνας των Ουκρανών στρατιωτών στο Ντονμπάς. Η κατάληψή της θα επιτρέψει τη διεξαγωγή νέων επιθετικών επιχειρήσεων σε βάθος κατά της άμυνας των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας», είπε ο Σοϊγκού.

Η μάχη για το Μπαχμούτ έχει εξελιχθεί στην πιο αιματηρή και με την μεγαλύτερη διάρκεια από τις μάχες που έχουν λάβει χώρα από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία που διαρκεί ένα χρόνο.

Οι ρωσικές δυνάμεις επιδίδονται σε εντατική εκστρατεία εδώ και μήνες για να την θέσουν υπό τον έλεγχό τους, πραγματοποιώντας την πρώτη τους σημαντική προέλαση στο έδαφος της Ουκρανίας από το καλοκαίρι.

Την ίδια ώρα, εν μέσω αναφορών για επικείμενη περιορισμένη υποχώρηση των ουκρανικών δυνάμεων και ότι οι δυνάμεις της μισθοφορικής ομάδας Wagner έχουν περικυκλώσει την πόλη, το Κίεβο ανακοίνωσε χθες την πρόθεσή του να «ενισχύσει» τις θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων στο Μπαχμούτ.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί η Ουκρανία επιμένει στην υπεράσπιση του Μπαχμούτ