Skip to main content

Νέα επίθεση Μπερλουσκόνι στον Ζελένσκι

REUTERS/Flavio Lo Scalzo/File Photo

Αντιδράσεις από την ιταλική κεντροαριστερά

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι αναφέρθηκε και εκ νέου, επικριτικά, στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μεετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο Μιλάνο για τις περιφερειακές εκλογές της Λομβαρδίας.

«Αν ήμουν πρωθυπουργός δεν θα πήγαινα ποτέ να μιλήσω με τον Ζελένσκι, διότι διαπιστώνουμε ότι η χώρα του καταστρέφεται και ότι οι στρατιώτες και οι πολίτες της χώρας του σφάζονται. Αν σταματούσε να επιτίθεται στις δύο αυτόνομες δημοκρατίες του Ντονμπάς, αυτό δεν θα συνέβαινε. Κατά συνέπεια κρίνω πολύ αρνητικά την συμπεριφορά του κυρίου αυτού», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι.

Υπενθυμίζεται ότι το Forza Italia συγκυβερνά στην Ιταλία μαζί με την Λέγκα και τα Αδέλφια της Ιταλίας, της Τζόρτζια Μελόνι.

«Ο Μπάιντεν πρέπει να υποσχεθεί δισεκατομμύρια και όχι όπλα. Με τον τρόπο αυτό, ο συγκεκριμένος κύριος θα διατάξει κατάπαυση του πυρός», πρόσθεσε ο “Καβαλιέρε”.

Η ιταλική κεντροαριστερά αντέδρασε και σχολίασε τις δηλώσεις αυτές τονίζοντας ότι «ο Μπερλουσκόνι τάσσεται στο πλευρό του Πούτιν». Βουλευτές του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος ζήτησαν να μάθουν ποια είναι η άποψη της Τζόρτζια Μελόνι επί του θέματος.

Ήδη πριν από τις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου, ο αρχηγός της Forza Italia είχε δηλώσει ότι με την επίθεσή του, ο Πούτιν ήθελε μόνο να αντικαταστήσει την κυβέρνηση του Κιέβου, «με αξιοπρεπείς ανθρώπους».

Η Τζόρτζια Μελόνι είχε απαντήσει ότι «όποιος αμφισβητεί τον ατλαντισμό της Ιταλίας, τάσσεται εκτός κυβερνητικής συμμαχίας». Και σήμερα, πηγές της ιταλικής κυβέρνησης άφησαν να διαρρεύσει ότι η στήριξη της Ουκρανίας από μέρους της Ιταλίας είναι ξεκάθαρη και σταθερή, όπως προβλέπει το κυβερνητικό πρόγραμμα και επιβεβαιώνουν οι θέσεις και αποφάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο της Ρώμης.

Υπενθυμίζεται ότι είχε χαρακτηρίσει «άτοπη» την πρόσκληση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

naftemporiki.gr