Skip to main content

Βρετανία: Νεκρά τα τρία παιδιά που έπεσαν σε παγωμένη λίμνη

Twitter

Το τέταρτο αγόρι, ηλικίας έξι ετών, παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Τρία αγόρια ηλικίας οκτώ, δέκα και έντεκα  ετών έχασαν τη ζωή τους αφού έπεσαν σε παγωμένη λίμνη κοντά στο Σόλιχαλ την Κυριακή.

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερα αγόρια ανασύρθηκαν από την παγωμένη λίμνη στην κεντρική Αγγλία, με την αστυνομία να ανακοινώνει σήμερα ότι συνεχίζει τις έρευνές της για την πιθανότητα να υπάρχουν κι άλλα θύματα.

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο αφού ανασύρθηκαν από το νερό, αλλά οι αστυνομικές αρχές δήλωσαν τη Δευτέρα ότι τα τρία δεν μπόρεσαν να τα καταφέρουν. «Δεν κατέστη δυνατή η ανάνηψη» των τριών αγοριών, ηλικίας οκτώ, δέκα και έντεκα ετών, που είχαν υποστεί καρδιακή ανακοπή αφού έπεσαν στα παγωμένα νερά λίμνης στο Σόλιχαλ, διευκρίνισε η αστυνομία των Γουέστ Μίντλαντς.

Το τέταρτο αγόρι, ηλικίας έξι ετών, παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία ανέφερε  ότι συνεργάζεται με την πυροσβεστικής και τα σωστικά συνεργεία για την υποστήριξη των εμπλεκομένων. «Οι έρευνες στη λίμνη συνεχίζονται καθώς προσπαθούμε να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συνέβη και αν κάποιος άλλος έπεσε στο νερό. Κατανοούμε πόσο οδυνηρό είναι αυτό για τις οικογένειες και την ευρύτερη κοινότητα».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα παιδιά έπαιζαν πάνω στον πάγο παγωμένης λίμνης, όταν ξαφνικά έσπασε ο πάγος και τα παιδιά βρέθηκαν μέσα στο νερό.

Τη στιγμή του συμβάντος εκτιμάται ότι το θερμόμετρο έδειχνε 1 βαθμό Κελσίου, ενώ κατά την διάρκεια της νύχτας έπεσε στους -3 βαθμούς Κελσίου.