Skip to main content

Αρχηγός Ιταλικής ΠΠ: Τραγωδία στο νησί Ίσκια – Δύσκολη η κατάσταση

REUTERS/Ciro de Luca

Ο Ιταλός υπουργός Υποδομών, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστο οκτώ νεκροί, αλλά η τοπική αυτοδιοίκηση της Κάτω Ιταλίας αναφέρθηκε σε δώδεκα αγνοούμενους.

Τραγωδία χαρακτήρισε ο αρχηγός της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο, τα αποτελέσματα των πλημμυρών, που προκάλεσαν θύματα και τεράστιες καταστροφές, στο νησί Ίσκια της Κάτω Ιταλίας.

Σημειώνεται ότι στις 5 τα ξημερώματα, οι λάσπες σκέπασαν την περιοχή Κασαμίτσιολα, το μικρό αυτό νησί κοντά στην Νάπολη. Ο Ιταλός υπουργός Υποδομών, Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε ότι υπάρχουν τουλάχιστο οκτώ νεκροί, αλλά η τοπική αυτοδιοίκηση της Κάτω Ιταλίας αναφέρθηκε σε δώδεκα αγνοούμενους. Πριν λίγο τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι βρέθηκε το πτώμα μιας γυναίκας, η οποία φέρεται να είναι αλλοδαπή από χώρα της ανατολικής Ευρώπης.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Πιαντεντόζι ανέφερε ότι «η κατάσταση είναι δύσκολη, διότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν απαντούν στα τηλέφωνά τους και μπορεί να βρίσκονται κάτω από τις λάσπες». Μέχρι το βράδυ, είναι πιθανό να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους περίπου διακόσιοι κάτοικοι, για να μπορέσουν να μεταφερθούν σε ασφαλείς περιοχές.

Η θάλασσα, στην περιοχή, παραμένει ταραγμένη, κάτι που δυσκολεύει ιδιαίτερα την άφιξη των διασωστών. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη των επιχειρήσεων διάσωσης, σε επαφή με την περιφέρεια της Καμπανίας και την Ιταλική Πολιτική Προστασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ