Skip to main content

Ο Πούτιν συναντά μητέρες Ρώσων στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία

Reuters

Εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες έχουν σταλεί στο μέτωπο μεταξύ αυτών και πάνω από 300.000 έφεδροι που κλήθηκαν στο πλαίσιο της μερικής επιστράτευσης

Μητέρες Ρώσων στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία θα συναντήσει σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο την ώρα που η πολεμική σύγκρουση εισέρχεται στον 10ο μήνα.

Σύμφωνα με τις ΗΠΑ δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους και έχουν τραυματιστεί και από τις δύο πλευρές στον πόλεμο που έχει πυροδοτήσει τη σφοδρότερη σύγκρουση μεταξύ Μόσχας και Δύσης από την κρίση των πυραύλων της Κούβας το 1962.

Εκατοντάδες χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες έχουν σταλεί στο μέτωπο μεταξύ αυτών και πάνω από 300.000 έφεδροι που κλήθηκαν στο πλαίσιο της μερικής επιστράτευσης που κήρυξε ο Πούτιν τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Την παραμονή της Ημέρας της Μητέρας, που γιορτάζεται στη Ρωσία την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί με τις μητέρες στρατιωτών που συμμετέχουν στην ‘ειδική στρατιωτική επιχείρηση’», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Στην τελευταία επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τις απώλειες στις τάξεις του ρωσικού στρατού στις 21 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Άμυνας της χώρας Σεργκέι Σόιγκου ανέφερε ότι 5.937 Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν. Ωστόσο ο αριθμός αυτός είναι πολύ χαμηλότερος από τις περισσότερες διεθνείς εκτιμήσεις.

Οι ΗΠΑ υπολογίζουν ότι έως τις 9 Νοεμβρίου συνολικά πάνω από 100.000 Ρώσοι και Ουκρανοί στρατιώτες είχαν τραυματιστεί ή χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο.

Με πληροφορίες από Reuters