Skip to main content

Πενς: Ο Τραμπ έθεσε σε κίνδυνο εμένα και την οικογένειά μου με τα γεγονότα στο Καπιτώλιο

REUTERS/Leah Millis

Υπεύθυνο θεωρεί τον Τραμπ ο πρωήν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, για την έκθεση του ίδιου και της οικογένειάς του σε κίνδυνο μετά την εισβολή των οπαδών του Ρεπουμπλικανού προέδρου στο Καπιτώλιο.

Οι σχέσεις Ντόναλντ Τραμπ-Μάικ Πενς έχουν διαρραγεί εδώ και καιρό. Τώρα, ο πρώην αντιπρόεδρος Πενς είπε σε συνέντευξή του ότι ο τότε πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «έθεσε σε κίνδυνο εμένα και την οικογένειά μου και όλους στο Καπιτώλιο» με τα λόγια και τις πράξεις του κατά τη διάρκεια της εισβολής των οπαδών του στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Η δήλωση του Πενς έγινε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο ABC, μέρη της οποίας κυκλοφόρησαν την Κυριακή, ενώ τα υπόλοιπα πρόκειται να κυκλοφορήσουν τη Δευτέρα.

Ο Πενς ήταν ο στόχος του Τραμπ εκείνη την ημέρα – και μετά – επειδή αρνήθηκε να κάνει το οτιδήποτε ώστε να μην πιστοποιηθεί και επίσημα η ανάληψη της εξουσίας από τον Μπάιτνεν. Κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της μάχης μέσα και έξω από το Καπιτώλιο, ο Τραμπ έγραψε στο Twitter: «Ο Μάικ Πενς δεν είχε το θάρρος να κάνει αυτό που έπρεπε να γίνει για να προστατεύσει τη χώρα μας και το Σύνταγμά μας».

Ερωτηθείς για αυτό το tweet από τον Ντέιβιντ Μούιρ του ABC, ο Πενς απάντησε: «Με εξόργισε, αλλά γύρισα στην κόρη μου, που στεκόταν εκεί κοντά, και είπα: “Δεν χρειάζεται θάρρος για να παραβιάσεις το νόμο. Χρειάζεται θάρρος για την τήρηση του νόμου.”».

Πηγή: Politico