Skip to main content

Κρεμλίνο: Δεσμευόμαστε να αποτρέψουμε έναν πυρηνικό πόλεμο

Φωτογραφία αρχείου

«Δεσμευόμαστε να αποτρέψουμε έναν πυρηνικό πόλεμο» επαναλαμβάνει το Κρεμλίνο, υπογραμμίζοντας πως αυτό είναι προτεραιότητά του.

«Δεσμευόμαστε να αποτρέψουμε έναν πυρηνικό πόλεμο» επαναλαμβάνει το Κρεμλίνο, υπογραμμίζοντας πως αυτό είναι προτεραιότητά του.

«Επαναβεβαιώνουμε πλήρως τη δέσμευσή μας στην κοινή δήλωση των ηγετών των πέντε πυρηνικών κρατών για την αποτροπή ενός πυρηνικού πολέμου και την αποφυγή μιας κούρσας εξοπλισμών από τις 3 Ιανουαρίου 2022», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, η Βρετανία και η Γαλλία σε κοινή τους δήλωση τον Ιανουάριο επιβεβαίωναν την ευθύνη τους για την αποφυγή ενός πυρηνικού πολέμου.

Στην κοινή δήλωσή τους τον Ιανουάριο, οι πέντε πυρηνικές δυνάμεις υπογράμμισαν «τη βούλησή (τους) να εργαστούν μαζί με όλα τα κράτη για να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον ασφαλείας το οποίο να επιτρέπει να πραγματοποιηθούν περαιτέρω πρόοδοι όσον αφορά τον αφοπλισμό, με τελικό στόχο έναν κόσμο απαλλαγμένο από πυρηνικά όπλα», διευκρίνισε η γαλλική προεδρία.

«Δηλώνουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν νικητές σ’ έναν πυρηνικό πόλεμο, δεν θα πρέπει να αρχίσει ποτέ», υπογραμμίζεται στη ρωσική εκδοχή της κοινής δήλωσης που υπογράφουν οι πέντε και η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το Κρεμλίνο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, REUTERS, AFP