Skip to main content

Ερντογάν: Αναμένουμε Κίεβο και Μόσχα να τηρήσουν τις συμφωνίες που υπέγραψαν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Τουρκία αναμένει από το Κίεβο και τη Μόσχα να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους στο πλαίσιο της συμφωνίας που υπογράφηκε για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών. 

Η Ουκρανία, η Ρωσία, τα Ηνωμένα Έθνη και η Τουρκία υπέγραψαν τη συμφωνία την Παρασκευή με στόχο να δοθεί στα πλοία ασφαλής διέλευση για να περάσουν από τρία ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας που έχουν αποκλειστεί από τη Ρωσία από την εισβολή της στις 24 Φεβρουαρίου.

«Αναμένουμε από αυτούς να τηρήσουν τις συμφωνίες που υπέγραψαν και να ενεργήσουν σύμφωνα με τις ευθύνες που ανέλαβαν», είπε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του. Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η «επιχειρησιακή πτυχή» του μηχανισμού θα συντονιστεί από ένα κέντρο στην Κωνσταντινούπολη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλα τα κόμματα.

Νωρίτερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ δήλωσε στον Ουκρανό υπουργό Υποδομών Ολεξάντρ Κουμπράκοφ ότι είναι σημαντικό η πρώτη αποστολή σιτηρών στο πλαίσιο της συμφωνίας συμφωνίας της Κωνσταντινούπολης από το Κίεβο και την Μόσχα, να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό. 

naftemporiki.gr