Skip to main content

Λιζ Τρας: Δεν παραιτήθηκα γιατί είμαι πιστή στον Μπόρις Τζόνσον

Η Λιζ Τρας προέταξε την πίστη της στον Μπόρις Τζόνσον αντιμετωπίζοντας ερωτήματα σχετικά με το γιατί δεν παραιτήθηκε όπως οι συνάδελφοί της για να αναγκάσει τον Πρωθυπουργό να παραιτηθεί.

Η υπουργός Εξωτερικών, ευνοημένη υποψήφια των εναπομεινάντων συμμάχων του Τζόνσον στο κόμμα, χρησιμοποίησε την εκστρατεία της για να τοποθετηθεί ως η πιο έμπειρη υποψήφια για να οδηγήσει τους Συντηρητικούς στις επόμενες εκλογές.

Υπό πίεση μετά την τρίτη θέση στην πρώτη ψηφοφορία των βουλευτών των Τόρις, η Λιζ Τρας προσπάθησε να αναδείξει τα διαπιστευτήριά της σχετικά με το Brexit και την άμυνα, καθώς και να προσφέρει ένα σιωπηλό χτύπημα στον αντίπαλό της Ρίσι Σουνάκ, καθώς προειδοποίησε ότι τώρα δεν είναι η ώρα για «business-as-usual οικονομική διαχείριση».

Αρνήθηκε την ίδια ευκαιρία να επικρίνει ρητά την Πένι Μόρντοντ, η οποία την ξεπέρασε στις ψήφους το βράδυ της Τετάρτης και θεωρείται ότι αποτελεί ιδιαίτερη απειλή για τον Υπουργό Εξωτερικών.

Αντίθετα, επικεντρώθηκε στον ρόλο της στο να καταρρίψει το Πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας και να αντιμετωπίσει τη Ρωσία για την εισβολή στην Ουκρανία.

Η κυρία Τρας, σε ερωτήσεις από δημοσιογράφους, απέρριψε την υπόθεση ότι η φαινομενική εγγύτητα της με τον Τζόνσον θα μπορούσε να αποδειχθεί μοιραία αδυναμία για την εκστρατεία της.

Σε επευφημίες από την προεκλογική της ομάδα, είπε: «Είμαι πιστός άνθρωπος. Είμαι πιστή στον Μπόρις Τζόνσον. Υποστήριξα τις φιλοδοξίες του πρωθυπουργού μας και θέλω να εκπληρώσω την υπόσχεση του μανιφέστου του 2019».

naftemporiki.gr