Skip to main content

Ουκρανία: Την Μπούτσα επισκέπτεται η Αναλένα Μπέρμποκ

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, επισκέπτεται την Ουκρανία, επίσκεψη η οποία δεν είχε ανακοινωθεί. Η Μπέρμποκ είναι η πλέον υψηλόβαθμη γερμανίδα κυβερνητική αξιωματούχος που επισκέπτεται την Ουκρανία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής της, η Μπούτσα, στα περίχωρα του Κιέβου, όπου αποκαλύφθηκαν εικόνες φρίκης με εκατοντάδες πτώματα Ουκρανών στους δρόμους της πόλης.

Φθάνοντας στην Μπούτσα το πρωί , η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών ξεκίνησε την περιήγησή της μιλώντας με κατοίκους.

Μαζί με την Αναλένα Μπέρμποκ την Ουκρανία επισκέπτεται και ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών, Βόπκε Χέκστρα, ο οποίος έγραψε στο Twitter ότι έφθασε στο Κίεβο για συναντήσεις με την ουκρανική κυβέρνηση και τη Γερμανίδα ομόλογό του.

Το tweet του συνοδευόταν από φωτογραφίες του στους δρόμους του Ιρπίν, στα περίχωρα του Κιέβου, επίσης θέατρο σφαγών αμάχων κατά την διάρκεια του τον Μάρτιο.

«Τα βομβαρδισμένα σπίτια και κτίρια δείχνουν τις συνέπειες του πολέμου στην ζωή των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών που ζουν εδώ», πρόσθεσε ο Βόπκε Χέκστρα.

Ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι η Ολλανδία συμβάλλει στο έργο της ταυτοποίησης των υπευθύνων των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν κατά την διάρκεια της ρωσικής κατοχής της περιφέρειας αυτής του Κιέβου τον Μάρτιο, κυρίως με οικονομική συμβολή στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη χάρις στην ανάπτυξη ομάδας εγκληματολογικών ερευνών.

Ο Βόπκε Χέκστρα θα συναντηθεί αργότερα σήμερα με τον ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα και στην συνέχεια με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, θα ανοίξει επισήμως στην πρεσβεία της Ολλανδίας στο Κίεβο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ