Skip to main content

Oι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν «όλες τις νέες επενδύσεις» στη Ρωσία- Τι εξετάζεται για τις κόρες του Πούτιν

Οι ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ομάδα της G7 συντονίζονται για έναν νέο γύρο κυρώσεων στη Ρωσία, που προβλέπει μεταξύ άλλων την απαγόρευση όλων των νέων επενδύσεων από τις ΗΠΑ στη Ρωσία και την απαγόρευση των εισαγωγών άνθρακα από την ΕΕ. Τις νέες κυρώσεις «επέβαλαν» η ανακάλυψη δολοφονιών αμάχων και άλλες θηριωδίες σε πόλεις της Ουκρανίας που έγιναν γνωστά μετά την απόχώρηση των ρωσικών δυνάμεων.Η Μόσχα, ωστόσο, αρνείται τις κατηγορίες. 

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, οι προϋπάρχουσες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος ρωσικών τραπεζών και κρατικών επιχειρήσεων θα γίνουν αυστηρότερες, ενώ περισσότεροι Ρώσοι αξιωματούχοι και μέλη των οικογενειών τους θα υποστούν τιμωρητικά μέτρα. 

«Τα μέτρα αυτά θα φθείρουν εργαλεία κλειδιά της κρατικής εξουσίας της Ρωσίας, θα καταφέρουν οξύ και άμεσο οικονομικό πλήγμα στη Ρωσία και θα καταστήσουν υπεύθυνα τα μέλη της ρωσικής κλεπτοκρατίας η οποία χρηματοδοτεί και υποστηρίζει τον πόλεμο του (ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν», συμπλήρωσε η Ψάκι, προσθέτοντας ότι η σχετική ανακοίνωση θα γίνει την Τετάρτη.

Στο στόχαστρο οι κόρες του Πούτιν;

Η Wall Street Journal αναφέρει ότι η Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον εξετάζουν το ενδεχόμενο πρόσθετων κυρώσεων στις δύο κόρες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν

Όπως αναφέρει επικαλούμενη διπλωματικές πηγές, η Ευρωπαϊκή Ένωση πρότεινε την επιβολή κυρώσεων στις δύο κόρες του Πούτιν, σε μια κίνηση που θα προσθέσει τα στενά μέλη της οικογένειας του Ρώσου ηγέτη στον κατάλογο των ατόμων στα οποία επιβλήθηκαν κυρώσεις ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει τις κυρώσεις στις κόρες του Πούτιν αυτή την εβδομάδα, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι. Το Κρεμλίνο δεν έχει σχολιάσει τα σχέδια κυρώσεων. 

Ο Πούτιν δεν συνηθίζει να μιλάει δημόσια για την οικογένειά του. Έχει δύο κόρες με την πρώην σύζυγό του, Λιουντμίλα Πούτινα, σύμφωνα με το Κρεμλίνο. Δεν είναι γνωστό εάν ο Πούτιν έχει άλλα παιδιά και δεν μπορεί να γίνει γνωστό εάν οι κόρες του που θα στοχοποιηθούν στις κυρώσεις είναι εκείνες που έχει αναγνωρίσει δημόσια.

Το 2013, το ζευγάρι ανακοίνωσε ότι ο γάμος τους τελείωσε. Το επόμενο έτος, το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος είχε οριστικοποιήσει το διαζύγιο με την επί σχεδόν 30 χρόνια συζύγου του.

Οι κόρες του ζευγαριού έχουν μείνει σε μεγάλο βαθμό μακριά από τη δημοσιότητα, σε τέτοιο βαθμό που πολλοί Ρώσοι δεν ξέρουν καν πώς μοιάζουν.

Το 2020, ο εκπρόσωπος του προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Πούτιν δεν δίνει σημασία στα δημοσιεύματα σχετικά με την ιδιωτική του ζωή και την κατάσταση της υγείας του. Ο Ρώσος πρόεδρος συνήθως εξηγεί την απροθυμία του να μιλήσει για την προσωπική του ζωή «ως θέμα ασφάλειας και επιθυμίας να παραμείνει ανώνυμος για τους αγαπημένους του ώστε να μπορούν να ζήσουν μια κανονική ζωή», ανέφερε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, TASS εκείνη τη χρονιά.

Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό από το naftemporiki.gr