Skip to main content

Χιλή: Τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους

Τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους μετά την προειδοποίηση για τσουνάμι, ύστερα από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 7,6 Ρίχτερ που έπληξε τη νότια Χιλή, σύμφωνα με την αστυνομία. Η προειδοποίηση ήρθη δύο ώρες αργότερα, ενώ σύμφωνα με την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της χώρας, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα.

Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 34,6 χλμ. και σημειώθηκε νότια του Σαντιάγο, 40 χλμ. νοτιοδυτικά του Πουέρτο Κελόν (στο νησί Τσιλοέ). 

Όπως μεταδίδει το Reuters, παρατηρήθηκαν ζημιές σε ορισμένους δρόμους και σε τουλάχιστον μία γέφυρα στο Κελόν του νησιού Τσιλοέ. Το Εθνικό Γραφείο Εκτάκτων Περιστατικών της Χιλής (Onemi) αναφέρει ότι η σεισμική δόνηση προκάλεσε διακοπές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και προβλήματα στις επικοινωνίες, ενώ πολλά σπίτια υπέστησαν ελαφρές ζημιές.

«Πολλή δύναμη και κουράγιο προς τους συμπατριώτες που επλήγησαν από τον σεισμό στο Τσιλοέ και σε άλλες περιοχές στα νότια» ήταν το μήνυμα της προέδρου της χώρας Μισέλ Μπατσελέτ στο Twitter.

naftemporiki.gr