Skip to main content

Αποχαιρετιστήρια τηλεδιάσκεψη της Μέρκελ με τον Λι Κετσιάνγκ

Η απερχόμενη Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα πραγματοποιήσει μια αποχαιρετιστήρια τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ και θα δεχθεί επίσης την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε την Παρασκευή εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Η κ. Μέρκελ και ο κ. Λι θα συζητήσουν διμερείς και διεθνείς σχέσεις, οικονομικά ζητήματα, για την κλιματική και προετοιμασίες για τη σύνοδο κορυφής της G20, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Η ανακοίνωση ακολουθεί το ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας The Times ότι ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δεν θα ταξιδέψει στη Σκωτία τον επόμενο μήνα για να παρακολουθήσει προσωπικά τη διάσκεψη κορυφής για το κλίμα COP26.

Η συνάντηση με την κ. Φον ντερ Λάιεν, πρώην υπουργό Άμυνας της Γερμανίας στην κυβέρνηση της κ. Μέρκελ, θα επικεντρωθεί σε τρέχοντα πολιτικά ζητήματα, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Μετά από 16 χρόνια ηγεσίας στη Γερμανία, η Μέρκελ θα αποχωρήσει αφού σχηματιστεί μια νέα κυβέρνηση μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του περασμένου μήνα, στις οποίες οι Συντηρητικοί της ήρθαν δεύτεροι μετά τους κεντροαριστερούς Σοσιαλδημοκράτες (SPD).

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters