Skip to main content

Νεκρός από σφαίρες αστυνομικού 18χρονος Αφροαμερικανός στο Μιζούρι

Ένας 18χρονος Αφροαμερικανός, ο Αντόνιο Μάρτιν έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικού σε βενζινάδικο στο προάστιο Μπέρκλεϊ του Σεντ Λούις στο Μιζούρι, κοντά στο σημείο όπου τον Αύγουστο ένας λευκός αστυνομικός σκότωσε τον άοπλο Αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν. 

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι ο αστυνομικός σκότωσε τον νεαρό, επειδή εκείνος τον απείλησε με όπλο την ώρα που τον πλησίαζε στο βενζινάδικο. Μαζί με το θύμα στο σημείο βρισκόταν ένα ακόμη άτομο το οποίο διέφυγε. 

«Φοβούμενος για τη ζωή του, ο αστυνομικός του Μπέρκλεϊ πυροβόλησε αρκετές φορές πλήττοντας τον ύποπτο και τραυματίζοντάς τον θανάσιμα», πρόσθεσε. 

Η αστυνομία βρήκε το όπλο το οποίο ανήκε στον Μάρτιν και ερευνάς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το συμβάν. 

Μεγάλο πλήθος έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται στο πρατήριο βενζίνης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι συγκεντρωμένοι πετούν πέτρες εναντίον των αστυνομικών και των περιπολικών, ενώ κάποιοι κάνουν λόγο και για χρήση σπρέι πιπεριού.

Το Μπέρκλεϊ βρίσκεται σε απόσταση μερικών μόλις λεπτών από το προάστιο Φέργκιουσον όπου ο Ντάρεν Ουίλσον σκότωσε τον Αύγουστο τον Μάικλ Μπράουν, γεγονός που προκάλεσε σειρά διαδηλώσεων διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας.