Skip to main content

Τον Μπλίνκεν υποδέχθηκε ο Μακρόν στο Παρίσι

Ο Εμανουέλ Μακρόν υποδέχθηκε τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Αντόνι Μπλίνκεν, την Τρίτη 5 Οκτωβρίου, στο Παρίσι για την πρώτη του συνάντηση με έναν ηγέτη των Ηνωμένων Πολιτειών από την έναρξη της υποβρύχιας κρίσης. μια συζήτηση που θα «βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ Γαλλίας και Ηνωμένων Πολιτειών».

Ο Υπουργός Εξωτερικών έγινε «δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας» διευκρινίζει το Ελιζέ σε δελτίο τύπου. «Υπάρχει κοινή συμφωνία ότι έχουμε τώρα την ευκαιρία να εμβαθύνουμε και να ενισχύσουμε τον συντονισμό» μεταξύ των δύο συμμαχικών χωρών, ιδίως «σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, είτε πρόκειται για συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ είτε για την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού».

«Αλλά πρέπει να γίνει πολύ δύσκολη δουλειά για τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων», ανέφερε η ανακοίνωση του Προεδρικού Μεγάρου. Οι αποφάσεις που θα υποβληθούν στον Εμμανουέλ Μακρόν και τον Αμερικανό ομόλογό του Τζο Μπάιντεν για μια συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για το τέλος Οκτωβρίου, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τη Le Figaro