Skip to main content

Η συνύπαρξη των παιδιών με ηλικιωμένους τα βοηθά να συμβιβαστούν με τη διαφορετικότητα

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, περίπου το 43% των ηλικιωμένων βιώνουν τον κοινωνικό αποκλεισμό. Στο Σιάτλ όμως αποφάσισαν να το αλλάξουν αυτό ακολουθώντας ένα νέο πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο προσπαθούν να κάνουν τα μικρά παιδιά να συνηθίσουν στην εικόνα των ηλικιωμένων, συστέγασαν για λίγο ένα νηπιαγωγείο μέσα στο γηροκομείο.

Η φοβερή ιδέα αυτού του προγράμματος έγινε πραγματικότητα και στο γηροκομείο St. Vincent τα αποτελέσματα ήταν όμορφα και συγκινητικά.

Οι 400 ηλικιωμένοι του γηροκομείου στο St. Vincent συναναστρέφονται πλέον  καθημερινά με παιδιά προσχολικής ηλικίας του Intergenerational Learning Center, συνομιλούν και παίζουν μαζί τους. Η καταπληκτική ιδέα  απέφερε καρπούς καθώς οι ηλικιωμένοι δήλωσαν ότι περνούν υπέροχες στιγμές με τα παιδιά αλλά και τα παιδιά δείχνουν ότι τους αρέσει πολύ.

Στόχος του προγράμματος, είναι να μπορέσουν τα μικρά παιδιά να συνηθίσουν την εικόνα μεγαλύτερων ανθρώπων, να συμβιβαστούν με τη διαφορετικότητα, να αποδεχτούν τα άτομα με αναπηρίες και να μη φοβούνται τα ηλικιωμένα άτομα.