Skip to main content

Ασφαλιστική κάλυψη στα απογευματινά χειρουργεία

Ετοιμάζουν συμφωνία υπουργείο Υγείας και Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών

Ομάδα Εργασίας ετοίμασε το υπουργείο Υγείας, η οποία θα αναλάβει τις συνεννοήσεις με τις Ασφαλιστικές προκειμένου να συμβάλλουν στην κάλυψη ασθενών που θα προσέρχονται στα απογευματινά χειρουργεία.

Όπως αποκάλυψε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στη συνέντευξη τύπου για την Πρωτοβάθμια Υγεία είχε την πρώτη του συνάντηση με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών για τα απογευματινά χειρουργεία με στόχο να διερευνήσει το δικό τους ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στα απογευματινά χειρουργεία.

Δηλαδή, αν θα θέλουν να παρέχουν στους ασφαλισμένους τους υπηρεσίες μέσω των απογευματινών χειρουργείων του ΕΣΥ.

Σύμφωνα με τον ίδιο η συνάντηση πήγε πάρα πολύ καλά, το ενδιαφέρον των Ασφαλιστικών ήταν απόλυτο, όλο το συμβούλιο ήταν παρών και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είπαν ότι θέλουν οι εταιρείες τους να συμμετάσχουν σε αυτό γι’ αυτό και ορίσθηκε η ομάδα εργασίας.

Από το υπουργείο Υγείας επικεφαλής θα είναι ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, ενώ, από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών έχουν επιλέξει ένα μέλος του Διοικητικού τους Συμβουλίου για να ετοιμαστεί μία προγραμματική συμφωνία, η οποία θα οδηγήσει τελικά σε παροχή υπηρεσιών στους πολίτες μέσω των ασφαλιστήριων συμβολαίων τους, στα απογευματινά χειρουργεία όπου θα πληρώνει τα έξοδα η ασφαλιστική τους εταιρεία.

Σήμερα όπως εξήγησε ο υπουργός, η πληρωμή είναι «out of pocket», είναι του καθενός από την τσέπη του μέσω του συστήματος των POS που έχουν τα νοσοκομεία, δηλαδή με μετρητά δηλαδή και σκοπός είναι στο μέλλον να συμπεριληφθούν όλοι οι τρόποι πληρωμής.