Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε την Παρασκευή διάταγμα για τη μείωση των αμερικανικών δασμών σε εισαγόμενα γεωργικά προϊόντα, όπως βοδινό κρέας, μπανάνες, καφέ και ντομάτες, καθώς η κυβέρνησή του δέχεται πιέσεις από τους ψηφοφόρους που αντιμετωπίζουν το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης.
Η κυβέρνηση Τραμπ αποφάσισε ότι ορισμένα γεωργικά προϊόντα θα εξαιρεθούν από τους «ανταποδοτικούς» δασμούς που επιβλήθηκαν φέτος – για να αντιμετωπιστούν πρακτικές που θεωρήθηκαν άδικες – μετά από αξιολόγηση παραγόντων όπως η εγχώρια παραγωγική ικανότητα των ΗΠΑ για συγκεκριμένα αγαθά.
Άλλοι δασμοί που βρίσκονται σε ισχύ θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται.
Προτιμώμενη πηγή στην Google
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












