Skip to main content

Παρίσι και Βερολίνο πιέζουν για πιο επιθετική απάντηση στους δασμούς Τραμπ

EPA/NEIL HALL

Δημοσίευμα του Bloomberg

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Γαλλία και Γερμανία πιέζουν την Ευρωπαϊκή Ενωση προκειμένου αυτή να προχωρήσει σε μια πιο σθεναρή αντίδραση στα δασμολογικά μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο προέδρος Τραμπ, ζητώντας δυναμικά αντίποινα που θα ενισχύσουν τη διαπραγματευτική θέση της ΕΕ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, o Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να είναι έτοιμη να απαντήσει σε τομείς όπως η τεχνολογία και οι υπηρεσίες των ΗΠΑ, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις σκέψεις του.

Το Παρίσι θέλει να διασφαλίσει ότι η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει όλα της τα μέσα προκειμένου να υπερασπισθεί τα συμφέροντα της ΕΕ, δήλωσε μία από τος πηγές, μιλώτας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Χθες ο Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας από τον Λευκό Οίκο, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων δασμό 20% σε όλες τις εισαγωγές από την ΕΕ, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ στις 9 Απριλίου, ενώ δεν έλειψαν και οι επιθετικοί χαρακτηρισμοί για τα 27 κράτη-μέλη («μας ξεσκίζουν», «είναι αξιολύπητο»).

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.