Skip to main content

Ryanair: Μια ημέρα υποχρεωτική άδεια στους πιλότους με το βλέμμα στο καλοκαίρι

Αντιδρούν οι πιλότοι και κατηγορούν την εταιρεία

Η Ryanair θέλει να δώσει μία ημέρα αναγκαστικής άδειας κατά το α’ τρίμηνο σε κάθε πιλότο για να εξασφαλίσει την πλήρη στελέχωση κατά την πολυάσχολη καλοκαιρινή περίοδο, προκαλώντας μια πιθανή σύγκρουση με τα πληρώματα των αεροσκαφών.

Η low cost εταιρεία δήλωσε ότι πρέπει να δώσε υποχρεωτικά την ημέρα αφού διαπίστωσε ότι δεν επαρκεί η άδεια που έχει χορηγηθεί στους πίνακες εργασίας κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου, σύμφωνα με τα υπομνήματα που εστάλησαν στους πιλότους σε όλη την Ευρώπη τον Δεκέμβριο. Σε επιστολή προς τους πιλότους της Malta Air με έδρα την Ιταλία, η Ryanair προέτρεψε τους εργαζόμενους να υποβάλουν εθελοντικά αίτηση για περισσότερες άδειες κατά το πρώτο τρίμηνο.

Η διεθνής ομάδα πιλότων της Ryanair δήλωσε ότι η κίνηση της Ryanair υποδηλώνει γενική έλλειψη πιλότων καθώς και «σημαντική έλλειψη σεβασμού και περιφρόνησης προς τους πιλότους», σύμφωνα με επιστολή που κοινοποιήθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X. Η ομάδα δήλωσε ότι οι πιλότοι θα πρέπει να λαμβάνουν αναγκαστική άδεια μόνο όταν δεν έχουν υποβάλει αίτηση για ημέρες ad hoc μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία σε κάθε τρίμηνο και ότι η διοίκηση της Ryanair ευθύνεται για την κατάσταση.