Skip to main content

Τι μπορεί να κρατήσει μακριά τον Έλον Μασκ από το Twitter; Η Κίνα

REUTERS/Jonathan Ernst

Σσταμάτησε τα tweet από τις 29 Μαΐου έως τις αρχές της 1ης Ιουνίου.

Η εθιστική σχέση του Έλον Μασκ με το Twitter είναι γνωστή. Η αγάπη του άλλωστε για την πλατφόρμα τον οδήγησε στην απόκτησή της, έναντι 44 δισ. δολαρίων.

Ο πλουσιότερος και πάλι άνθρωπος στον κόσμο μοιράζεται συχνά τις σκέψεις και τις απόψεις του στις αναρτήσεις του στα social media, ίσως υπερβολικά συχνά. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο η απουσία του από την πλατφόρμα για σχεδόν τρεις μέρες αποτελεί είδηση.

Ο Έλον Μασκ δεν έκανε κανένα tweet από τις 29 Μαΐου έως τις αρχές της 1ης Ιουνίου, σπάζοντας το σερί των καθημερινών του αναρτήσεων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αποχή του από το Twitter από τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο δισεκατομμυριούχος έχει δημοσιεύσει αναρτήσεις στην πλατφόρμα όλες τις μέρες του 2023 μέχρι τις 29 Μαΐου. Ο μέσος όρος των αναρτήσεών του τις τελευταίες δύο εβδομάδες είναι 36, σύμφωνα με το Social Blade. Παράλληλα, τον περασμένο μήνα κατάφερε να δημοσιεύσει πάνω από 100 tweets μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο.

Τι έκανε όμως αυτή την υπερδραστήρια παρουσία να σταματήσει; Το ταξίδι του στην Κίνα, όπου το Twitter είναι απαγορευμένο- αν και συχνά είναι προσβάσιμο μέσω VPN.

Κατά την επίσκεψή του στην Κίνα, ο Μασκ έτυχε ιδιαίτερης υποδοχής. Σύμφωνα με το Reuters, συναντήθηκε με τον έκτο στη σειρά υψηλόβαθμο ηγέτη της Κίνας, τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ντινγκ Σουεξιάνγκ, και  πιστεύεται ότι ήταν η πρώτη φορά που συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με ξένο CEO. Το πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε επίσης ότι συναντήθηκε με άλλους τρεις υπουργούς της κυβέρνησης και απόλαυσε ένα πλούσιο δείπνο 16 πιάτων.