Skip to main content

Έλον Μασκ: Είναι (ξανά) ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

REUTERS/Adrees Latif

Με φόρα από την Tesla- Στη δεύτερη θέση ο Μπέρναρντ Αρνό.

Ο Έλον Μασκ επέστρεψε στον θρόνο του και είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του δείκτη Bloomberg Billionaires.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla,ο οποίος είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της SpaceX και ιδιοκτήτης του Twitter, είδε την περιουσία του να εκτινάσσεται κατά 40,3% φέτος, φτάνοντας στα 192 δισ. δολάρια.

Η αύξηση του πλούτου του οφείλεται στις μετοχές της κατασκευάστριας εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς σημείωσαν «ράλι» περίπου 24% τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία της Eikon.

Ο Μασκ κατέχει περίπου το 13% της Tesla, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet. Το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου συνδέεται με τις μετοχές της Tesla.

Τον Μασκ είχε εκθρονίσει από την πρώτη θέση της κατάταξης με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο ο ιδιοκτήτης του κολοσσού πολυτελών αγαθών LVMH Μπέρναρντ Αρνό. Είχε προηγηθεί «βουτιά» στις μετοχές της Tesla, την οποία πυροδότησε η εξαγορά από τον Μασκ του Twitter για 44 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Tesla έφτασε σε χαμηλό δύο ετών τον Νοέμβριο, όταν η τιμή της μετοχής της έπεσε στα 167,87 δολάρια, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2020.

Ο Μπέρναρντ Αρνό βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Μασκ, με την περιουσία του να ανέρχεται στα 187 δισ. δολάρια. Ακολουθεί ο ιδρυτή της Amazon, Τζεφ Μπέζος με 144 δισ.