Skip to main content

Κίνα: Αυξήθηκε κατά 11,1% σε ετήσια βάση ο δείκτης ταχείας διανομής πακέτων τον Φεβρουάριο

Τόσο ο συμπληρωματικός δείκτης αναπτυξιακής ικανότητας του αναφερόμενου τομέα, όσο και ο δείκτης για την τάση ανάπτυξης του κατέγραψαν ετήσια αύξηση μεγαλύτερη του 8%.

Επεκτάθηκε τον Φεβρουάριο, ο τομέας της προσφοράς υπηρεσιών ταχείας διανομής πακέτων στην Κίνα, όπως έδειξε ένας μηνιαίος δείκτης του αναφερόμενου τομέα.

Ο δείκτης ανάπτυξης της ταχείας διανομής πακέτων για το μήνα Φεβρουάριο καταγράφηκε στις 254,8 μονάδες με ετήσια αύξηση 11,1% σύμφωνα με το Γραφείο Κρατικών Ταχυδρομείων της Κίνας (SPB).

Ο συμπληρωματικός δείκτης για την κλίμακα ανάπτυξης κατέγραψε ετήσια αύξηση 36,5% όπως δείχνουν τα στοιχεία του SPB, προσθέτοντας ότι ο μηνιαίος όγκος των πακέτων που διανεμήθηκαν εκτιμάται ότι είχε μία ετήσια αύξηση 36%, ενώ τα έσοδα από την ταχεία παράδοση των πακέτων αυξήθηκαν κατά 38%.

Τόσο ο συμπληρωματικός δείκτης αναπτυξιακής ικανότητας του αναφερόμενου τομέα, όσο και ο δείκτης για την τάση ανάπτυξης του κατέγραψαν ετήσια αύξηση μεγαλύτερη του 8%, με τον τομέα των ταχυδιανομών να αναμένεται ότι θα διατηρήσει μία μεσαία προς υψηλή ανάπτυξη τον Μάρτιο, σύμφωνα με το SPB.

Ο τομέας των ταχυδιανομών στην Κίνα κατέγραψε αύξηση του όγκου διανομών άνω των 20 δισεκατομμυρίων πακέτων κατά τη χρονιά που διανύουμε και μέχρι την 8η Μαρτίου, 72 ημέρες νωρίτερα σε σύγκριση με το 2019, επιδεικνύοντας ουσιαστική ζωτικότητα για τον τομέα της ταχείας διανομής πακέτων στην Κίνα, αλλά και για την αντοχή και τη δυναμική ανάπτυξης της κινεζικής καταναλωτικής αγοράς, όπως ανακοίνωσε το SPB.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua