Skip to main content

Το τελεσίγραφο του Έλον Μασκ στους εργαζόμενους του Twitter

Robyn Beck/Pool via REUTERS/File Photo

«Σκληροπυρηνικό» Twitter ή αποζημίωση απόλυσης, λέει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.

Ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, μετά τις μαζικές απολύσεις με τις οποίες εγκαινίασε τη νέα εποχή στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, καλεί τους εργαζόμενους να λάβουν μία σημαντική απόφαση: να δεσμευθούν σε ένα νέο «σκληροπυρηνικό» Twitter ή αποχωρήσουν από την εταιρεία παίρνοντας αποζημίωση απόλυσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Washington Post, στους εργαζόμενους της εταιρείας δόθηκε το εξής τελεσίγραφο μέσω ενός email: «Εάν είστε βέβαιοι ότι θέλετε να γίνετε μέλος του νέου Twitter, κάντε κλικ στην επιλογή ‘’Ναι’’ στον παρακάτω σύνδεσμο». Όποιος δεν υπογράψει τη δέσμευση μέχρι τις 5 μ.μ. (Ανατολική ώρα) την Πέμπτη, θα λάβει τρεις μήνες αποζημίωση απόλυσης.

Στο email, το οποίο επικαλείται πως είδε η Washington Post, ο Μασκ ανέφερε ότι το Twitter «θα πρέπει να είναι εξαιρετικά σκληροπυρηνικό» στο εξής. «Αυτό θα σημαίνει πολλές ώρες εργασίας σε υψηλή ένταση», εξήγησε. «Μόνο η εξαιρετική επίδοση θα αποτελεί επιτυχή βαθμό».

Το τελεσίγραφο, σε συνδυασμό με τη νέα πολιτική που παύει την τηλεργασία και τις απολύσεις,  αναμένεται να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη δυσαρέσκεια, σχολιάζει η WP.

naftemporiki.gr