Κ. Μίχαλος: Να δοθεί λύση, πριν ξεψυχήσει η οικονομία

Έκκληση από τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας
Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015 16:38
UPD:16:40
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Ο κ. Μίχαλος (φωτ. αρχείου) κάλεσε την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, «αντί να ανταλλάσουν άσφαιρα πυρά και καταγγελίες για ζητήματα ήσσονος σημασίας, να ομονοήσουν και να αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα».

Στα μύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές επιχειρήσεις λόγω των κεφαλαιακών περιορισμών στις τράπεζες αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και της Ένωσης Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ειδικότερα, ο κ. Μίχαλος κάλεσε την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, «αντί να ανταλλάσουν άσφαιρα πυρά και καταγγελίες για ζητήματα ήσσονος σημασίας, να ομονοήσουν και να αντιμετωπίσουν τη σκληρή πραγματικότητα».

Παράλληλα, εξήγησε ότι «η οικονομία πεθαίνει και πριν ξεψυχήσει, πρέπει να βρεθούν άμεσα λύσεις για την ουσιαστική επαναλειτουργία του τραπεζικού συστήματος».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ οι επιχειρήσεις έχουν αναγκαστεί να κάνουν στάση εργασιών γιατί οι τράπεζες συνεχίζουν στην πράξη την αργία τους και ζητά να βρεθούν «σήμερα κιόλας» τεχνικές λύσεις για να ξαναρχίσουν οι συναλλαγές που έχουν περιοριστεί μόλις στα 14,8 εκατ. ευρώ ημερησίως για όλο το τραπεζικό σύστημα, όταν οι ανάγκες ξεπερνούν τα 150 εκατ. ευρώ.

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα