Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Ουδείς προσέβαλε τον Γ. Βαρουφάκη

«Άριστες οι προσωπικές μας σχέσεις», διαβεβαίωσε ο Πιερ Κάρλο Πάντοαν
Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015 13:27
UPD:13:31
EPA/STEPHANIE LECOCQ

«Ουδείς προσέβαλε τον Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup» της Λετονίας, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφορικά με το πρόσφατο δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Όπως τόνισε ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ, «η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολιτισμένο και ζωηρό τόνο, αλλά κανένας από τους συμμετέχοντες δεν διανοείται να εκφράσει αρνητικές απόψεις για έναν συνάδελφο». «Με τον Γιάνη οι προσωπικές μας σχέσεις είναι άριστες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάντοαν.

Όσον αφορά στη διαπραγμάτευση, ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών είπε ότι, σύμφωνα με τους θεσμούς, η ελληνική κυβέρνηση δεν κατέθεσε λεπτομερείς και ουσιαστικές προτάσεις για την αναθεώρηση και ολοκλήρωση του εν εξελίξει προγράμματος.

«Το μήνυμα που έχουμε είναι ότι χάθηκε πολύς καιρός. Ελπίζω, και τάσσομαι δυναμικά υπέρ τού να μπορέσει να καθοριστεί λεπτομερειακά ένα πρόγραμμα στον λίγο χρόνο που έμεινε. Θεωρώ ότι υπάρχουν τα περιθώρια για επίτευξη συμφωνίας και ότι πρέπει να εργασθούμε σκληρά γι’ αυτό τις επόμενες ημέρες», τόνισε ο κ. Πάντοαν.

Επεσήμανε δε πως στόχος πρέπει να είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αλλά και να τεθούν οι βάσεις για οικονομική ανάκαμψη, αύξηση του εισοδήματος των οικογενειών, και παράλληλα αύξηση της απασχόλησης, για να ευνοηθούν οι άνθρωποι που επλήγησαν από την κρίση.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών της Ρώμης, ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο Β για την Ελλάδα» και πως «η λεγόμενη επιλεκτική χρεοκοπία είναι μια ιδιαίτερα θεωρητική προσέγγιση, ενώ, όπως είναι φυσικό, η λύση βρίσκεται στην επίτευξη συμφωνίας».

Πηγή: ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα