Επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων ζητεί η τρόικα από το ΤΑΙΠΕΔ

Αισιόδοξο το Ταμείο για είσπραξη εσόδων ύψους 1,5 δισ. ευρώ ως το τέλος του έτους
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013 21:06
UPD:21:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Η τρόικα φέρεται να ζήτησε να προχωρήσουν από φέτος οι αποκρατικοποιήσεις που έχουν περιληφθεί στο πρόγραμμα του 2014.

Την επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων αλλά και μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη των αποφάσεων, φέρεται να ζήτησαν οι επικεφαλής της τρόικας από την ηγεσία του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΜΠΕ, η ηγεσία του Ταμείου παρουσίασε την έως τώρα υλοποίηση του προγράμματος, επισημαίνοντας ότι, μαζί με τα αναμενόμενα έσοδα από τον ΟΠΑΠ, διαφαίνεται πως μπορεί να επιτευχθεί ο εισπρακτικός στόχος για έσοδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ από αποκρατικοποιήσεις έως το τέλος του 2013.

Ωστόσο η τρόικα φέρεται να ζήτησε να προχωρήσουν από φέτος οι αποκρατικοποιήσεις που έχουν περιληφθεί στο πρόγραμμα του 2014, όπως ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, λιμάνια, ΔΕΠΑ, προκειμένου να εισπραχθούν επιπλέον 2,5 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, ζητούν να επιταχυνθεί το sale and lease back των 28 ακινήτων του Δημοσίου, τα οποία έχουν ήδη περιληφθεί στο πρόγραμμα.

Από την ελληνική πλευρά αναφέρθηκε ότι το σχέδιο με τα ακίνητα είναι μεν «ώριμο» αλλά, ελλείψει προέδρου, δεν μπορεί να συγκληθεί το διοικητικό συμβούλιο για να προχωρήσει η υλοποίησή του.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΑΠΣ
  • ΕΥΔΑΠ
  • ΟΠΑΠ

Σχολιασμένα