Χάνουν το ΕΚΑΣ 15.000 συνταξιούχοι

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011 12:23
UPD:14:50

Περίπου 15.000 συνταξιούχοι χάνουν το ΕΚΑΣ καθώς με βάση τις νέες ρυθμίσεις υπερβαίνουν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Περίπου 15.000 συνταξιούχοι χάνουν το ΕΚΑΣ καθώς με βάση τις νέες ρυθμίσεις υπερβαίνουν τα εισοδηματικά κριτήρια, ωστόσο όπως υποστήριξε σε δηλώσεις του στον Real FM ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, με την αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων κατά 4%, θα αυξηθεί και ο αριθμός εκείνων που θα συμπληρώνουν τα κριτήρια.

Όσον αφορά τη συνταξιοδότηση, ο κ. Κουτρουμάνης επεσήμανε πως θα υπάρχει η δυνατότητα εξαγοράς πλασματικού χρόνου εργασίας με τις ίδιες προϋποθέσεις για άνδρες και γυναίκες, καταβάλλοντας ασφαλιστική εισφορά, η οποία θα είναι περίπου 165 ευρώ για κάθε μήνα που αναγνωρίζεται.

Οσοι δεν έχουν συμπληρώσει το ελάχιστο όριο των 4.500 ενσήμων που απαιτούνται για συνταξιοδότηση, θα μπορούν να υπαχθούν στον ΟΑΕΔ μετά από ένα τρίμηνο και όχι ένα χρόνο όπως ισχύει σήμερα προκειμένου να συμπληρώσουν τα επιπλέον ένσημα τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός εργασίας, προσθέτοντας, ότι σε περίπτωση απόλυσης, θα υποχρεούται ο εργοδότης να συμμετέχει στην αυτασφάλιση του εργαζομένου σε ποσοστό 50%, ενώ εάν ο απολυθείς είναι άνω των 60 ετών, η εισφορά του εργοδότη θα φτάνει στο 80%.

ΚΚΕ: Κανένας φραγμός στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης

«Η κυβέρνηση προσθέτει προϋποθέσεις για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ, για να αφαιρέσει και αυτά τα ελάχιστα ψίχουλα από χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους που ζουν με συντάξεις πείνας», σχολίασε από την πλευρά του το Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι δεν υπάρχει πάτος στη βαρβαρότητα της αντιλαϊκής πολιτικής, ούτε φραγμός, όταν πρόκειται για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγαλοεπιχειρηματιών», τονίζει σε σχετική του ανακοίνωση, καλώντας εργαζόμενους και συνταξιούχους να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους «διεκδικώντας όχι επιδόματα φτώχειας, αλλά κατώτερη σύνταξη τώρα 1120 ευρώ».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα