Προς τμηματική καταβολή των αποζημιώσεων στους απολυμένους της πρώην ΟΑ

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2010 15:49

Στην τμηματική καταβολή των αποζημιώσεων, ύψους περίπου 255 εκατ. ευρώ, που αφορά τους εργαζόμενους της πρώην Ολυμπιακής, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτό προέκυψε μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον υπουργό Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και οι υφυπουργοί Εργασίας και Οικονομικών.

Σύμφωνα με κυβερνητικό στέλεχος, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην υλοποίηση των προβλέψεων του νόμου, που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση για το θέμα αυτό, προσθέτοντας -χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις- ότι τροποποίηση του νόμου δεν μπορεί να γίνει, αλλά αυτός δεν μπορεί να υλοποιηθεί και στο σύνολό του.

Αλλο κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε πως από τους 4.500 εργαζόμενους, 50% οδηγούνται στη σύνταξη. Οι υπόλοιποι προσανατολίζονται προς το δημόσιο. Πρόσθεσε ότι τα θέματα, που εξετάζονται, αφορούν τις αποζημιώσεις, τα επιδόματα ανεργίας του ΟΑΕΔ, τα οποία κάποιοι λάμβάνουν, και τα συνταξιοδοτικά.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι είναι απαραίτητη μία άλλη προσέγγιση στο όλο θέμα και εκτιμά πως πρέπει, πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια, να εξετάσει την ταξινόμηση, ανά κλάδο και ειδικότητα, των διαφόρων κατηγοριών των εργαζομένων της πρώην Ολυμπιακής.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα