ΕΕΘ: Σοβαρές ελλείψεις στο φορολογικό ν/σχ

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010 16:54

Επικρίσεις σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο διατυπώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), υποστηρίζοντας ότι χαρακτηρίζεται από ατολμία και σοβαρές ελλείψεις.

Σημειώνει δε ότι το νομοσχέδιο όχι απλά δεν λύνει προβλήματα διαφθοράς, αλλά ευνοεί όσους θέλουν να παρανομήσουν.

Σύμφωνα με το ΕΕΘ, στα αρνητικά σημεία του νομοσχεδίου συγκαταλέγονται τα εξής: απουσία αναπτυξιακών μέτρων, κατάργηση του αφορολογήτου των 12.000 ευρώ και φορολόγηση των διανεμόμενων κερδών των επιχειρήσεων με συντελεστή 40% για τυχόν δικαιούχα νομικά πρόσωπα.

Κάνει επίσης λόγο για «φορολογική επιδρομή στην οικοδομή», η οποία, όπως αναφέρει, «δίνει την χαριστική βολή στον κατασκευαστικό κλάδο και τα 80 επαγγέλματα γύρω από αυτόν». Αρνητικό στοιχείο θεωρείται και η αύξηση καταβαλλομένου ποσού φόρου για προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, στο 25% από 10% σήμερα.

Στα θετικά στοιχεία, κατά το ΕΕΘ, περιλαμβάνονται οι ρυθμίσεις που αφορούν, μεταξύ άλλων, τα εξής: πιστοποίηση φορολογικών υποχρεώσεων μικρών επιχειρήσεων από πιστοποιημένα γραφεία λογιστών, κοινή και ενιαία προοδευτική φορολογική κλίμακα χωρίς διακρίσεις ως προς την πηγή προέλευσης των εισοδημάτων, μέτρα για επαναπατρισμό κεφαλαίων, πιστοποίηση ηλεκτρονικής υπογραφής και δημιουργία περιουσιολογίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα