Επτά καινοτόμες ιδέες για τη θαλάσσια οικονομία από το «BLUE Prototype by TEE-ΕΛΚΕΘΕ»

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 23:07
UPD:23:07
prototype.tee.gr/

Επτά καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες και επιχειρήσεις για τη θαλάσσια οικονομία, οι δύο από αυτές με διάκριση, «αποφοίτησαν» από το «BLUE Prototype by TEE-ΕΛΚΕΘΕ». Μάλιστα, οι διακριθείσες ομάδες λαμβάνουν από το «Blue Prototype» τον τίτλο του «Μαΐστρου», με έναν ευθύ συμβολισμό, που σχετίζεται με τη θάλασσα, για τον χαρακτηρισμό του επιπέδου και των δυνατοτήτων τους.

Τα μέλη και των δύο «Μαΐστρων» προέρχονται από την ελληνική περιφέρεια: από τις Περιφέρειες της Κεντρικής Μακεδονίας που «βλέπει» στο Βόρειο Αιγαίο και της Δυτικής Ελλάδας που «βλέπει» στο Ιόνιο Πέλαγος.

Όπως υπογραμμίζει το ΤΕΕ, μετά από πολύμηνη αρχική αξιολόγηση, ομαδική και εξατομικευμένη υποστήριξη, παρουσιάσεις και επαναξιολόγηση, η ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης του «Blue Prototype» σηματοδοτεί μια νέα, πιο δυναμική εποχή εξωστρέφειας για τις συμμετέχουσες ομάδες και επιχειρήσεις.

Οι διακριθέντες και απόφοιτοι του Blue Prototype by ΤΕΕ-ΕΛΚΕΘΕ είναι:

Μαΐστροι:

1. MARE INCOGNITA/ COSTLINE: Σύστημα στήριξης αποφάσεων για την εκτίμηση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης των παραλιών σε συνδυασμό με την κλιματική μεταβλητότητα και αλλαγή.

2. ΦΑΟΣ ΜΚΟ: Διάδοση της παραδοσιακής αλιευτικής τεχνικής στο Αιτωλικό με Σταφνοκάρι ως πολιτιστικής-ψυχαγωγικής (τουριστικής) δραστηριότητας.

3. GOZONE: Σωστικό γιλέκο ναυτικών δραστηριοτήτων με ενσωματωμένα συστήματα θέρμανσης και εντοπισμού σε πραγματικό χρόνο.

4. ΓΕΩΠΑΙΔΕΙΑ: Οργανωμένες εκδρομές σε παράκτιες περιοχές με βιωματική περιβαλλοντική εκπαίδευση από επιστήμονες.

5. BLUESPEAR: Εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης για την αντιμετώπιση προκλήσεων στην υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία.

6. ECOQUEST ENVIRONMENTAL CONSULTING: Δημιουργία βάσης ανοικτών περιβαλλοντικών δεδομένων μέσα από την ανάπτυξη θαλάσσιων ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων.

7. WINDWAVE: Χαμηλού κόστους υπεράκτιο υβριδικό σύστημα αιολικής-κυματικής ηλεκτροπαραγωγής.

Με βάση την κατηγοριοποίηση αυτή, στην 3η φάση του «Blue Prototype» («Έξοδος») προκρίνονται οι δυο Μαΐστροι.

Το «BLUE Prototype by TEE-ΕΛΚΕΘΕ» είναι ένας τεχνοδικτυακός επιταχυντής καινοτόμων ιδεών ειδικά για τη θαλάσσια οικονομία.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα