Ελληνικός Τουρισμός: «Έπεσαν» οι υπογραφές με την TUI

Στόχος το 50% των περσινών τουριστών που έφερε η εταιρεία στην Ελλάδα
Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020 14:58
UPD:16:46
Δελτίο Τύπου

Στρατηγική συμφωνία για τη στήριξη του ελληνικού Τουρισμού υπέγραψαν σήμερα στην Κω ο υπουργός Tουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, κι ο επικεφαλής του Ομίλου TUI, Sebastian Ebel.

Αμέσως μετά, ο κ. Θεοχάρης έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική συμφωνία, με την οποία Ελλάδα και TUI βάζουν κοινό στόχο να φέρουν το 50% των περσινών τουριστών που έφερε η εταιρεία στη χώρα μας - πέρυσι ήρθαν μέσω της TUI 2,8 με 3 εκατ. επισκέπτες.

Ο στόχος αυτός υλοποιείται, όπως είπε, μέσω της συνδιαφήμισης, στην οποία η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα με την οποία η εταιρεία θα συνεργαστεί.

Παράλληλα, σχεδιάζονται κοινές δράσεις για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, κρίσιμο ζήτημα για την επιτυχία της χρονιάς, ενώ εντείνονται οι ενέργειες για την επέκταση του χρόνου παραμονής των επισκεπτών στη χώρα μας.

«Δίνουμε έμφαση στον στρατηγικό μετασχηματισμό με δράσεις για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.  Θα σχεδιάσουμε νέους πλόες κρουαζιέρας για φέτος και τις επόμενες χρονιές. Εστιάζουμε σε δράσεις ψηφιοποίησης και εμπειρίας απαλλαγμένης από το χαρτί» είπε ο υπουργός Τουρισμού», μιλώντας για πολύ σημαντική συμφωνία για τις προσπάθειες της χώρας μας να κερδίσει το χαμένο έδαφος της φετινής χρονιάς, για συμφωνία που «δίνει το σήμα σε κάθε επαγγελματία του τουρισμού πως συμφέρει να ανοίξουν φέτος και επιτρέπει να ατενίζουμε με συγκρατημένη αισιοδοξία το μέλλον».

TUI: «Ισχυρή ζήτηση της Ελλάδας στα συστήματα κρατήσεών μας»

Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του CEO της TUI, Sebastian Ebel: «Θα απογοητευτώ αν δεν πιάσουμε τον στόχο του 50% με την Ελλάδα».

Ο κ. Ebel έκανε λόγο για ισχυρή ζήτηση της Ελλάδας στα συστήματα κρατήσεών της και προέτρεψε τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία της χώρας να ανοίξουν τις πύλες τους, προκειμένου να καλύψουν την παρούσα αυξημένη ζήτηση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της TUI επισήμανε ότι ο διεθνής Tour Operator θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια προκειμένου τα 130 αεροπλάνα του ομίλου να πετάνε γεμάτα προς Ελλάδα. «Θα φέρουμε όσους περισσότερους τουρίστες μπορούμε» δήλωσε.

Παράλληλα, εκτίμησε πως διαγράφεται μια σπουδαία ευκαιρία για την Ελλάδα εφέτος, να ελκύσει πελάτες που τα προηγούμενα χρόνια επισκέπτονταν εξωτικούς προορισμούς και όχι μόνο να τους ικανοποιήσει εφέτος, αλλά και να τους διατηρήσει και για τα επόμενα, μιας και η Ελλάδα είναι ένας εξαιρετικός προορισμός, όπως είπε. Τέλος εκθείασε τις προσπάθειες που κατέβαλε η Ελλάδα στο μέτωπο της πανδημίας, στέλνοντας το δικό του μήνυμα ασφαλούς διαμονής των ξένων επισκεπτών στη χώρα μας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα