«Σωσίβιο» για τον κλάδο της ακτοπλοΐας

Μείωση δρομολογίων στα νησιά Αιγαίου και Ιονίου και οικονομική στήριξη των εταιρειών με ΠΝΠ
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2020 07:14
UPD:07:14

Από την έντυπη έκδοση

Του Λάμπρου Καραγεώργου
lkar@naftemporiki.gr

Νέος χάρτης περιορισμένου αριθμού δρομολογίων προς τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου Πελάγους θα διαμορφωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και θα τεθεί σε πλήρη ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, μετά τις συνεχείς διαβουλεύσεις μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας και των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για τη διαφύλαξη της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας αλλά και την επιβίωση των εταιρειών.

Παράλληλα εξετάζεται η οικονομική στήριξη των ακτοπλοϊκών επιχειρήσεων από κοινοτικά η εθνικά κονδύλια και από τη διάθεση μιας εμπροσθοβαρούς εφάπαξ ενίσχυσης μέχρι 15 εκατ. ευρώ το ανώτερο ανά εταιρεία, ανάλογα το μέγεθός της, για τις ζημιές που θα υποστούν το διάστημα από τα μέσα Μαρτίου μέχρι και τα μέσα Μαΐου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, το ζητούμενο είναι να στηρίξουμε τα νησιά μας και την ελληνικότητα της ακτοπλοΐας μας και αυτόν τον στόχο υπηρετούν και οι διατάξεις που αφορούν το υπουργείο Ναυτιλίας και περιλαμβάνονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου που δημοσιοποιήθηκε χθες με τίτλο «Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη Ναυτεμπορική

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα