5 ειδήσεις για να ξεκινήσετε την ημέρα σας

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020 10:15
UPD:10:16

Ιστορικά χαμηλά στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, σχεδόν διπλάσια ανάπτυξη από τον μέσο όρο της Ε.Ε. και περαιτέρω στήριξη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα σε μόλις τρεις ημέρες. Το παζλ των θετικών νέων αναμένεται να ολοκληρώσουν οι σημερινές προβλέψεις της Κομισιόν για την ανάπτυξη.

 

Εκτός οικονομίας επικρατεί αναβρασμός. Με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αυτή την ώρα (10.00 το πρωί) έξω από το κτήριο του υπουργείου Εσωτερικών επί της Βασιλίσσης Σοφίας απαντούν οι νησιώτες στις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το μεταναστευτικό. «Κόκκινο πανί» η ΠΝΠ που δίνει το «πράσινο φως» στο υπουργείο να επιτάσσει εκτάσεις και ακίνητα για τη δημιουργία κλειστών δομών.

 

Νέο «κρούσμα» του κοροναϊού στις αγορές. Πάγωσε το ράλι των μετοχών, υπό πίεση και νομίσματα χωρών που εξαρτώνται από τις εξαγωγές εμπορευμάτων. Οι επενδυτές επιστρέφουν και πάλι στην ασφάλεια των ομολόγων. Ξεχωρίζουν δε τα ελληνικά και τους χαρίζουν εντυπωσιακό ράλι.  

 

Στη δικαιοσύνη θα λογοδοτήσει ο ηγέτης της ιταλικής ακροδεξιάς Ματέο Σαλβίνι κατηγορούμενος ότι στέρησε την ατομική ελευθερία 131 μεταναστών και προσφύγων που επέβαιναν στο πλοίο της ιταλικής ακτοφυλακής «Gregoretti», όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών, τον περασμένο Ιούλιο. Και το ερώτημα είναι Σαλβίνι όπως Τραμπ ή όπως Μπερλουσκόνι;

 

Ζεσταίνεται η οικοδομή χάρη στον πάγο στον ΦΠΑ. Οι πρώτες θετικές επιπτώσεις από την απόφαση γίνονται ορατές. Τον Νοέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είχαμε σημαντική αύξηση της δραστηριότητας σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα