Στήριξη εργαζομένων λόγω Thomas Cook

Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση
Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019 11:40
UPD:11:41
REUTERS/UMIT BEKTAS

Νομοθετική ρύθμιση για τη μείωση, από 100 που είναι σήμερα σε 80, του αριθμού των αναγκαίων ημερών εργασίας στην ασφάλιση κλάδου ανεργίας του ΟΑΕΔ που πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί για την καταβολή επιδόματος ανεργίας, καθώς και ρύθμιση για την επέκταση του συνολικού χρόνου καταβολής του επιδόματος ανεργίας κατά ένα μήνα, σχεδιάζει το υπουργείο Εργασίας για τη στήριξη των εργαζομένων επιχειρήσεων που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την εταιρεία Thomas Cook Group, σε περίπτωση που αυτοί μείνουν άνεργοι.

Επίσης, στα σχέδια του υπουργείου Εργασίας βρίσκεται και η υλοποίηση ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ, διατήρησης 4.500 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης με επιχορήγηση της εργοδοτικής εισφοράς, σε τουριστικές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πτώχευση της εταιρείας Thomas Cook Group. 

Η σχετική με την υλοποίηση του προγράμματος ΚΥΑ θα προωθηθεί από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου όταν της υποβληθεί η σχετική γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ. 

Οι προαναφερόμενες παρεμβάσεις περιλαμβάνονται σε σχετικό έγγραφο που κατέθεσε χθες στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτημα βουλευτών, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα