Χρηματιστήρια: Χαμηλές πτήσεις στην Ευρώπη

Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2019 22:05
UPD:22:06
REUTERS/STAFF

Σε χαμηλό δύο εβδομάδων έκλεισε η Ευρώπη, καθώς οι επενδυτές εκφράζουν έντονες ανησυχίες για την έκβαση της έρευνας για την αποπομπή του Ντόναλντ Τραμπ, όμως τελικά οι μετοχές κατάφεραν να μετριάσουν τις απώλειές τους όταν ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε θετικά για μία εμπορική συμφωνία με την Κίνα.

Οι μετοχές στο Λονδίνο κάλυψαν τις απώλειές τους και σταθεροποιήθηκαν, βοηθούμενες από διολίσθηση 1% της στερλίνας και το ράλι των καπνοβιομηχανιών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε ενδοσυνεδριακά 1,4% για να μαζέψει την πτώση του στο 0,6%, ανακτώντας κάποιο έδαφος μετά τις παραπάνω ενθαρρυντικές δηλώσεις Τραμπ.

Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκε ο τεχνολογικός κλάδος με πτώση 1,2%, ενώ καθοδικά κινήθηκε και η μετοχή της TUI που αποτέλεσε το μεγαλύτερο χαμένο του κλάδου ταξιδίων και αναψυχής, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση έξι εβδομάδων.

Μεγάλες απώλειες άνω του 6% και για τη γαλλική EDF, από τη στιγμή που ανακοίνωσε ότι η μονάδα πυρηνικής της ενέργειας στη Βρετανία θα της κοστίσει επιπλέον 3,6 δισ. δολάρια

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα