Τράπεζα Πειραιώς: Στην Eurobank Bulgaria AD η Piraeus Bank Bulgaria AD

Ολοκληρώθηκε η πώληση της συμμετοχής της θυγατρικής της
Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2019 11:01
UPD:12:08
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ολοκληρώθηκε η πώληση της συμμετοχής της θυγατρικής της Τράπεζας Πειραιώς στη Βουλγαρία, Piraeus Bank Bulgaria AD (PBB), στην Eurobank Bulgaria AD.

Την ολοκλήρωση της πώλησης ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, έχοντας λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές στη Βουλγαρία, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από την Εθνική  Τράπεζα της Βουλγαρίας, όπως και την έγκριση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, το συνολικό τίμημα της συμμετοχής διαμορφώθηκε σε 75 εκατ. ευρώ, με τη συναλλαγή να έχει θετική επίπτωση στα κεφάλαια του ομίλου της τράπεζας. Με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία οικονομικών καταστάσεων με ημερομηνία αναφοράς 31.03.2019, η συναλλαγή αυξάνει το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Βασικών Ιδίων Κεφαλαίων Κατηγορίας 1 (CET-1) κατά 22 μονάδες βάσης, μέσω της απελευθέρωσης συνολικού ύψους 0,8 δισ. ευρώ σταθμισμένου έναντι κινδύνων ενεργητικού.

«Η συναλλαγή αποτελεί το τελευταίο σημαντικό ορόσημο για την ολοκλήρωση των δεσμεύσεων του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης της Τράπεζας Πειραιώς, όπως συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η συναλλαγή έχει θετική επίπτωση στα εποπτικά κεφάλαια της τράπεζας, στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης και επανεστίαση στις κύριες τραπεζικές δραστηριότητες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου.

Η Mediobanca ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, ενώ η White & Case LLP ενήργησε ως διεθνής νομικός σύμβουλος και η Boyanov & Co ως τοπικός νομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς στη συμφωνία.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα