Έλ. Κουντουρά: Στρατηγική επιλογή η προώθηση του Ηρακλείου ως home-port λιμανιού κρουαζιέρας

Τρίτη, 16 Απριλίου 2019 17:11
UPD:19:37

Επίσκεψη στον τερματικό σταθμό κρουαζιέρας του Ηρακλείου πραγματοποίησε η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, με αφορμή τον απόπλου των πρώτων home-port κρουαζιερόπλοιων της χρονιάς που έχουν ως αφετηρία του ταξιδιού τους το λιμάνι της πόλης.

Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) και εκπρόσωποι των εργαζομένων τής παρουσίασαν τους νέους χώρους υποδοχής των επισκεπτών κρουαζιέρας στον προβλήτα IV-V του λιμανιού, που σήμερα αναμένεται να εξυπηρετήσουν τρία κρουαζιερόπλοια, εκ των οποίων τα δύο είναι home-port, με περισσότερους από 6.500 επιβάτες.

Η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του υπουργείου Τουρισμού για τον τομέα της κρουαζιέρας. Επισήμανε ότι η προώθηση του Ηρακλείου ως home-port λιμανιού κρουαζιέρας μέσω κεντρικών συμφωνιών και συνεργασιών του υπουργείου με διεθνείς και ευρωπαϊκούς ομίλους κρουαζιέρας αποτέλεσε στρατηγική επιλογή. Οδήγησε, όπως είπε, στη μεγάλη άνοδο του home-porting στο Ηράκλειο τη διετία 2017-2018 και ανέδειξε το Ηράκλειο σε δεύτερο σημαντικότερο ελληνικό προορισμό home-port κρουαζιέρας μετά τον Πειραιά.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ, Απόλλωνας Φιλιππής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στενή κι αποτελεσματική συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, που πέτυχε την κατακόρυφη αύξηση της επιβατικής κίνησης κρουαζιέρας στο Ηράκλειο κατά 39% το 2018, σε σχέση με το 2017. Όπως σημείωσε, και τη φετινή χρονιά θα σημειωθεί νέα μεγάλη αύξηση των επιβατών κρουαζιέρας, καθώς για πρώτη φορά οι προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων στο Ηράκλειο θα αγγίζουν τις 200 ως το τέλος του έτους.

Επιπλέον, ενημέρωσε την κ. Κουντουρά για τις ενέργειες της διοίκησης του ΟΛΗ για τη βελτίωση των υποδομών και υπηρεσιών του λιμένα στο σύνολό τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής Ηρακλείου Νίκος Ηγουμενίδης, ο κεντρικός λιμενάρχης Ηρακλείου, Ευθύμης Δουβής, καθώς και εκπρόσωποι τουριστικών φορέων και των λιμενεργατών.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα