Ιταλία: Στο 2,1% θα αναθεωρήσει το στόχο για το έλλειμμα

Δευτέρα, 08 Απριλίου 2019 10:16
UPD:10:19
REUTERS/ALESSANDRO BIANCHI

H Ιταλία πιθανότατα θα αναθεωρήσει προς τα επάνω τον στόχο για το δημοσιονομικό έλλειμμα της εφετινής χρόνιας, αν και προς το παρόν όχι στον βαθμό που φοβούνται αρκετοί αναλυτές. Αυτό μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο τρεις κυβερνητικές πηγές της Ρώμης. Αν επιβεβαιωθούν οι ζοφερές εκτιμήσεις για την πορεία της ανάκαμψης, δεν αποκλείεται να ακολουθήσει και νέα αναθεώρηση του στόχου το καλοκαίρι. 

Η Ιταλία, της οποίας το δημόσιο χρέος είναι το δεύτερο υψηλότερο ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ευρωζώνη, μετά της Ελλάδας, έχει δεσμευθεί για έλλειμμα 2,04% του ΑΕΠ. Αυτό θα αναθεωρηθεί ελαφρώς σύμφωνα με τις πηγές στο 2,1% κατά την παρουσίαση των νέων στόχων της κυβέρνησης μεθαύριο, Τετάρτη. Πιθανότατα θα αναθεωρηθεί και ο στόχος για το έλλειμμα του 2020, που σήμερα έχει οριστεί στο 1,8% του ΑΕΠ. 

Υπενθυμίζεται ότι οι στόχοι για το έλλειμμα έχουν στηριχθεί σε υπόθεση για ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 1,1% φέτος, την ώρα που διεθνείς οργανισμοί και αναλυτές προειδοποιούν πως δεν θα υπερβεί το 0,1% με 0,3%. Η ιταλική κυβέρνηση πιθανότατα θα υποβαθμίσει το στόχο, αλλά οριακά κάτω από το 1%, σύμφωνα με το Reuters. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα