Σαλβίνι: Δεν αλλάζουμε τους στόχους, ακόμη και με το spread στις 400 μονάδες

Καθησυχάζουν οι υπόλοιποι
Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 11:45
UPD:13:39
REUTERS/Tony Gentile

Αποφασισμένος να μην κάνει πίσω στα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά δηλώνει ο αρχηγός της Λέγκας και αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν τον ενδιαφέρει ο αντίκτυπος στις αγορές. Τα υπόλοιπα στελέχη, ωστόσο, σπεύδουν να καθησυχάσουν, διαβεβαιώνοντας πως το έλλειμμα θα μειώνεται σταθερά από το 2020, γεγονός που έχει βελτιώσει τις τελευταίες ημέρες το κλίμα στις αγορές. 

«Η Ιταλία δεν θα αλλάξει τους στόχους για το έλλειμμα ακόμη και εάν το spread των ιταλικών ομολόγων έναντι των γερμανικών εκτιναχθεί στις 400 μονάδες» διεμήνυσε ο Ματέο Σαλβίνι, προσθέτοντας ότι δεν πρόκειται κανείς να πάρει πίσω την πρόβλεψη στον προϋπολογισμό του 2019 να δαπανηθούν 16 δισ. ευρώ για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και τη μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης. 

EURONEWS

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Μάσιμο Γκαραβάλια υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση στοχεύει σε ρυθμούς ανάπτυξης 1,6% τόσο για το 2019 όσο και για το 2020, καθώς και σημαντική μείωση του ελλείμματος από το 2020. 

Στην αγορά κρατικού χρέους η απόδοση του ιταλικού ομόλογου σήμερα ανεβαίνει ελαφρά, στο 3,33% από το χθεσινο κλείσιμο του 3,31%, αλλά παραμένει σε απόσταση ασφαλείας από τα υψηλά 4,5 ετών στα οποία είχε σκαρφαλώσει στις αρχές της εβδομάδας. 

naftemporiki.gr  

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα