Στ. Μάνος: Τι προβλέπω για τις συντάξεις

Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου 2018 20:10
UPD:20:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

«Πρόβλεψη μου είναι ότι οι συντάξεις θα μειωθούν, όπως έχει νομοθετηθεί, αλλά τον Ιανουάριο το κουτοπόνηρο κράτος θα ανακοινώσει ότι δεν πρόλαβε να κάνει τους υπολογισμούς που θα γίνουν μετά τις εκλογές. Έτσι η μείωση θα εφαρμοστεί μαζεμένη, αλλά αργότερα εντός του 2019», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος, τονίζοντας πως με αυτόν τον τρόπο «θα ευχαριστηθούν οι θεσμοί και την ψυχρολουσία θα την υποστούν για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι».

Στο μακροσκελές σχόλιό του, το οποίο δημοσίευσε στη σελίδα του στο Facebook, ο κ. Μάνος επεσήμανε μεταξύ άλλων πως «ασφαλώς δεν είναι άγγελοι οι ιδιώτες, αλλά χωρίς καμιά αμφιβολία είναι καλύτεροι από το Ελληνικό Δημόσιο. Απόδειξη καθημερινή το αδιαχώρητο, παρά το κόστος, στις ιδιωτικές κλινικές. Η Aegean σε σύγκριση με την Ολυμπιακή. Το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος σε σύγκριση με το αεροδρόμιο στο Ηράκλειο. Και τρανή απόδειξη της ανωτερότητας των ιδιωτών η συντριπτική προτίμηση που επιδεικνύουν οι Έλληνες για τα ιδιωτικά κανάλια περιφρονώντας την ΕΡΤ».

Ο κ. Μάνος παρατήρησε ότι σε τρεις μήνες θα τεθεί σε ισχύ ο νόμος που προβλέπει ότι οι συντάξεις όσων ήταν σε σύνταξη το 2016 ή νωρίτερα θα επαναϋπολογιστούν σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου.

«Σε κάθε κράτος, οπουδήποτε στον κόσμο, πλην Ελλάδας, κάθε συνταξιούχος θα γνώριζε σήμερα σε τι ύψος θα φθάσει η σύνταξή του τον Ιανουάριο του 2019. Για να μπορεί να προγραμματίσει τη ζωή του. Κανένας ιδιώτης, αν ήταν στη θέση του κράτους, δεν θα διανοείτο να συμπεριφερθεί όπως το κράτος. Θα φοβόταν την τιμωρία. Αλλά με το κράτος σατράπη όλα επιτρέπονται», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Υπενθύμισε, δε, την πρόταση του: 700 ευρώ σε κάθε έναν και κάθε μια στα 67 χωρίς καμιά προϋπόθεση (χωρίς εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου). «Μπορείτε να κάνετε μόνοι σας τους υπολογισμούς σας», συμπλήρωσε.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα