Ερντογάν: Θα δράσουμε και κατά της Moody's

Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018 18:16
UPD:18:21
REUTERS/Henry Nicholls

Νέα επίθεση στους οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης εξαπέλυσε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απειλώντας να αναλάβει δράση εναντίον του Moody's μετά τις εκλογές της 24ης Ιουνίου.

Ο Ερντογάν, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται «εχθρός των επιτοκίων», έχει από καιρό αποδώσει στις δυτικές δυνάμεις την ευθύνη για τη χρόνια αδυναμία της τουρκικής λίρας, λέγοντας πως είναι αποφασισμένες να εξασθενήσουν την κυβέρνησή του.

Έχει υποστηρίξει πως ευθύνεται ένα σκοτεινό «λόμπι των επιτοκίων» και έχει επανειλημμένα επιτεθεί στους οίκους Moody's, Standrard & Poor's και Fitch για τις επικρίσεις που διατυπώνουν σε βάρος της τουρκικής οικονομίας.

Και οι τρεις οίκοι αξιολόγησης έχουν υποβαθμίσει το τουρκικό χρέος στην κατηγορία των «σκουπιδιών» και έχουν υπογραμμίσει την ανησυχία τους για την οικονομία με δεδομένη την αύξηση του αυταρχισμού και την εντατικοποίηση της προσπάθειας του Ερντογάν για χαμηλότερα επιτόκια.

«Με το θέλημα του Θεού, μετά τις 24 Ιουνίου θα στήσουμε μια επιχείρηση γι' αυτόν τον Moody's», δήλωσε ο Ερντογάν αργά χθες το βράδυ σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο 24 TV.

«Κάνουν ασυνήθιστες δηλώσεις παρόλο που δεν είμαστε μέλος του Moody's ... Είσαι μια εταιρεία σε τόσο σημαντική θέση και κάνεις βήματα λέγοντας "πώς θα κηλιδώσω την Τουρκία; Πώς θα τους βάλω σε δύσκολη θέση;" Δεν θα πετύχουν».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα