Λονδίνο: Ιστορικό ρεκόρ για τον FTSE 100

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018 12:40
UPD:12:44
EPA/ANDY RAIN

Σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα ανήλθε ο δείκτης FTSE 100 στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου σήμερα, καθώς η πρόθεση ΗΠΑ- Κίνας να καταλήξουν σε ένα συμβιβασμό στο μέτωπο του εμπορίου, αλλά και θετικές εταιρικές ειδήσεις λειτουργούν ως τονωτική ένεση στο ηθικό των επενδυτών. Τις βρετανικές μετοχές στηρίζει επίσης η υποτίμηση της στερλίνας έναντι του δολαρίου. 

Ο δείκτης με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της βρετανικής αγοράς καταγράφει άνοδο 0,9% στις 7.844,13 μονάδες, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ του. Έχει ενισχυθεί περισσότερο από 7% τον τελευταίο μήνα. Ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης FTSE 250 επίσης ανέρχεται στα νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα των 21.092,72 μονάδων. 

Την παράσταση σήμερα κλέβει η Ryanair. H μετοχή της κορυφαίας αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους στην Ευρώπη καταγράφει άνοδο 2,9%, ενώ λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης είχε υποχωρήσει έως και 3%. Η εταιρεία προειδοποίησε πως το υψηλότερο κόστος των καυσίμων θα πλήξει τα κέρδη της το νέο οικονομικό έτος, γεγονός που αρχικά έθεσε υπό πίεση τη μετοχή. Στη συνέχεια ωστόσο οι επενδυτές εστίασαν στις επιδόσεις-ρεκόρ της χρήσης 2017/18. 

Άνοδο μεγαλύτερη του 1% παρουσιάζουν επίσης οι μετοχές των τραπεζών HSBC και Barclays, ενώ σε τροχιά ανόδου βρίσκονται και οι μεγάλες πετρελαϊκές, Royal Dutch Shell και BP. 

naftemporiki.gr 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα