ASTA: Ενθαρρυντικά μηνύματα για τον τουρισμό από τις ΗΠΑ

Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 09:41
UPD:09:43
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS

Ενθαρρυντικά είναι τα μηνύματα από τις εργασίες του συνεδρίου της ASTA, Athens Destination Expo 2018, που πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 16 Απριλίου στην Αθήνα, με τους φορείς της αγοράς να βλέπουν αύξηση των τουριστικών εισροών από τις τις ΗΠΑ.

Όπως επισημαίνειται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA υπάρχουν προσδοκίες για διψήφιο ποσοστό αύξησης των Αμερικανών τουριστών στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, ως αποτέλεσμα και της διοργάνωσης. Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά εκτίμησε μάλιστα ότι οι αφίξεις επισκεπτών από τις ΗΠΑ θα ξεπεράσουν ήδη από φέτος το ένα εκατομμύριο.  

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των συνεδριακών εκδηλώσεων, όπου συμμετείχαν πάνω από 500 σύνεδροι εκ των οποίων 350 Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1.100 b2b συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Αμερικανών επαγγελματιών. Το ενδιαφέρον των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων ήταν έκδηλο, καθόλη τη διάρκεια του συνεδρίου, με επισκέψεις στα περίπτερα των Ελλήνων εκθετών, αλλά και με την πρόθεση το 77% να «πουλήσει» Ελλάδα μετά τη συμμετοχή του σε αυτό.

O πρόεδρος της ASTA, Ζέιν Κέρμπι, δήλωσε εντυπωσιασμένος από το ενδιαφέρον των συμμετοχών που ήταν περισσότερες από προηγούμενες διοργανώσεις του Destination Expo. Δήλωσε, επίσης, ενθουσιασμένος από τη φιλοξενία του συνεδρίου στην Αθήνα και τη στήριξη του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ και της FedHATTA στη διοργάνωσή του.

 Οι αυξημένες συμμετοχές των Αμερικανών τουριστικών πρακτόρων, όπως είπε, αποτελούν ένδειξη ότι οι επαγγελματίες από τις ΗΠΑ αναγνωρίζουν μεγάλες δυνατότητες αύξησης των πωλήσεών τους για Ελλάδα, είτε τώρα είτε στο μέλλον, κάτι που μεταφράζεται σε περισσότερους Αμερικανούς τουρίστες στη χώρα μας.

  Αυτή τη στιγμή οι ΗΠΑ είναι η 11η σημαντικότερη αγορά εισερχόμενου τουρισμού στην Ελλάδα σε επίπεδο αφίξεων και η 4η σε επίπεδο εισπράξεων.  Σύμφωνα με τον κ. Κέρμπι οι Αμερικανοί ταξιδεύουν πλέον περισσότερο από ποτέ στο εξωτερικό επιδιώκοντας να ανακαλύψουν νέους προορισμούς σε όλο τον κόσμο και η Ελλάδα ανταποκρίνεται στα ζητούμενά τους, που είναι η ασφάλεια, ο τουρισμός ευεξίας, ο πολιτισμός και οι αυθεντικές εμπειρίες.

Ο πρόεδρος του ΔΣ της ASTA, Τζέι Έλενμπι, υπογράμμισε, από την πλευρά του, ότι το ενδιαφέρον των Αμερικανών τουριστών εστιάζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στα ταξίδια με επίκεντρο τον πολιτισμό και την ιστορία. Το συνέδριο, τόνισε, είναι η κατάλληλη ευκαιρία για τα τουριστικά γραφεία των ΗΠΑ να ανακαλύψουν από κοντά τις ομορφιές της Ελλάδας και να μεταδώσουν στους πελάτες τους τη διάθεση για διακοπές σε αυτήν.

 Την ανάγκη να προσαρμοσθούν οι τουριστικοί επαγγελματίες και τα προϊόντα τους στις απαιτήσεις των ταξιδιωτών επεσήμανε ο πρόεδρος της FedHATTA, Λύσανδρος Τσιλίδης. Υπενθύμισε δε ότι η Ελλάδα υποδέχεται εδώ και 35 χρόνια Αμερικανούς τουρίστες σε καθιερωμένους προορισμούς της, ενώ πρόσφατα αυξημένο ενδιαφέρον παρουσιάζουν για τη συγκεκριμένη αγορά και εναλλακτικοί ελληνικοί προορισμοί, καθώς και η ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και της Μεσογείου.

 Από έρευνα της ASTA για τους Αμερικανούς millennials τουρίστες, προκύπτει ότι κύριο ενδιαφέρον τους στις διακοπές είναι η περιήγηση σε αξιοθέατα (39%) και ακολουθεί η γαστρονομία/πολιτισμός και η εξερεύνηση άλλων πολιτισμών.

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα