ΕΛΣΤΑΤ: Ουδέποτε ελέχθη ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στην ανακοίνωση των στοιχείων

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 20:35
UPD:20:55
REUTERS/YURI GRIPAS

«Ουδέποτε ελέχθη ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στην ανακοίνωση των στοιχείων, ούτε ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει εφεξής σε παρόμοιες ή αντίστοιχες διαδικασίες, όπως μεταδόθηκε», καταλήγει η ΕΛΣΤΑΤ.

«Ουδέποτε ελέχθη ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στην ανακοίνωση των στοιχείων», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΣΤΑΤ, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συμμετοχή του Ταμείου, ως παρατηρητή, στην ανακοίνωση των στοιχείων.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΛΣΤΑΤ σημειώνει ότι ο πρόεδρός της Αθανάσιος Θανόπουλος ενημέρωσε τους βουλευτές, κατά την ακρόασή του σε Επιτροπή της Βουλής, ότι «στέλεχος του ΔΝΤ ζήτησε να συμμετάσχει, με καθεστώς παρατηρητή, στη συνήθη τεχνική επίσκεψη διαλόγου της Eurostat που έλαβε χώρα στις 31 Ιανουαρίου και 1 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της Διαδικασίας Υπερβολικού Ελλείμματος».

«Το αίτημα ικανοποιήθηκε, με γνώμονα την διαφάνεια που χαρακτηρίζει τον εν λόγω διάλογο», συμπληρώνει η ΕΛΣΤΑΤ.

Η ΕΛΣΤΑΤ σημειώνει ότι στον διάλογο με τη Eurostat μετέχουν ήδη ως παρατηρητές εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG ECFIN) και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

«Ουδέποτε ελέχθη ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στην ανακοίνωση των στοιχείων, ούτε ότι το ΔΝΤ θα συμμετέχει εφεξής σε παρόμοιες ή αντίστοιχες διαδικασίες, όπως μεταδόθηκε», καταλήγει.

Σχολιασμένα