Β. Κορκίδης: Φωτογραφική η απαίτηση του ΔΝΤ για τις Κυριακές

Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2016 11:54
UPD:11:56
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης

«Βόμβα» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης, την απαίτηση του ΔΝΤ για λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989 ο κ. Κορκίδης έκανε λόγο για «φωτογραφικό αίτημα» σημειώνοντας: «Αντί να μας παιδεύουν όλους, ας δώσουν στο εκπτωτικό χωριό το δικαίωμα να ανοίγει Κυριακές. Εμείς δεν αντέχουμε και δεν θέλουμε να είμαστε ανοιχτά. Το εκπτωτικό χωριό μόνο θέλει να είναι ανοιχτό Κυριακές. Θέλει να κλείσει όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο κόσμος δεν θα ζήσει αν δεν είναι ανοιχτά τις Κυριακές;».

Σημείωσε ακόμη ότι από την 25η  Μαρτίου μέχρι και την 28η Οκτωβρίου τα καταστήματα είναι ελεύθερα να είναι ανοιχτά στις περιφέρειες και διερωτήθηκε εάν έχει κανένα νόημα να είναι τα μαγαζιά στο Περιστέρι ή στον Κορυδαλλό ανοιχτά.

«Οι μεγάλες επιχειρήσεις είναι πάνω από οκτώ Κυριακές ανοιχτές. Γιατί δεν ασχολούνται με την διεύρυνση του ωραρίου μετά τις 21.00 στις τουριστικές περιοχές, που ο κόσμος βγαίνει τέτοιες ώρες; Είναι σωτηρία να ανοίξουν τις Κυριακές; Οι φούρνοι, τα κρεοπωλεία, τα ψαράδικα ανοιχτά είναι τις Κυριακές. Πάνω από το 10% των επιχειρήσεων είναι σε φθορά αυτή τη στιγμή» πρόσθεσε.

Κατήγγειλε τέλος ότι «ψευτο-οργανώσεις εργοδοτών που δεν έχουν κάνει ποτέ εκλογές» προσπαθούν «να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα