Εντός της ημέρας η συμφωνία για το φορολογικό

Νέα συνάντηση Τσακαλώτου - θεσμών
Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 16:31
UPD:17:15
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με στόχο να «κλείσει» άμεσα - ακόμη και εντός της ημέρας - το ζήτημα του φορολογικού συστήματος θα συναντηθούν στις 18.30 το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και οι επικεφαλής των θεσμών. Η ελληνική πλευρά κατέθεσε για τον λόγο αυτό αντιπρόταση σχετικά με το αφορολόγητο όριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ η ελληνική πλευρά παρουσίασε νέα πρόταση, με μικρότερη σε σχέση με την πρόταση των εκπροσώπων των θεσμών, μείωση του αφορολογήτου και αλλαγές στους ενδιάμεσους συντελεστές.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός παράγοντας, υπήρξαν αρχικά σχόλια από την πλευρά των πιστωτών, οι οποίοι πρέπει να επικοινωνήσουν και με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους για να τους ενημερώσουν για την ελληνική αντιπρόταση.

Σημειώνεται ότι, οι εκπρόσωποι των θεσμών και ειδικά το ΔΝΤ επιζητούν διεύρυνση της φορολογικής βάσης με μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου και μεταφορά της επιβάρυνσης στα χαμηλότερα εισοδήματα, ενώ διαφωνούν με τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή 50%.

Οι δύο πλευρές είχαν συνάντηση και το μεσημέρι, με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου, σύμφωνα με το αθηναϊκό - μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων, να ξεκαθαρίζει ότι «στόχος είναι σήμερα να υπάρξει συμφωνία για το φορολογικό».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, κατά τη μεσημεριανή συνάντηση, στην οποία έδωσε το «παρών» και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης, επιτεύχθηκαν αμοιβαίοι συμβιβασμοί, γεγονός που διευκολύνει την προσπάθεια άμεσης επίτευξης συμφωνίας.

Από την πλευρά του, άλλος κορυφαίος παράγοντας στις διαπραγματεύσεις, ερωτηθείς εάν θα υπάρξει συμφωνία σήμερα, δήλωσε ότι είναι «ζήτημα δύο έως τριών ημερών ακόμη».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα